Nebojša Glogovac u emisiji Drugi vek

0
Povodom trećeg Gran prija koji je Nebojša Glogovac dobio na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, u nedelju 12. septembra na Drugom programu RTS-a od 14:30 časova biće prikazana emisija Drugi vek – Zrno moje svetlosti posvećenu ovom izvanrednom glumcu

Od prve filmske uloge u TV filmu  Petra Zeca Raj pa do Hadersfilda, Klopke i sada Žene sa slomljenim nosem, Nebojša Glogovac dokazuje da se svetlost po kojoj se poznaju glumačka veličina i moć, kod njega iz godine u godinu, iz filma u film - pojačava i bogati nijansama. Jer, kada neko munjevito bljesne na početku karijere, kao što je Glogovac u Ubistvu s predumišljajem dušom Bogdana Bilogorca, onda posle te munje svetlost obično ne traje dugo. Kod Glogovca je suprotno. U surovim devedesetim godinama birali su ga različiti likovi koje je on izvrsno tumačio, ozbiljno misleći o onome što radi. I zato pamtimo Simketa iz Do koske, taksistu iz Bureta baruta, Kaju iz Nebeske udice i Gorazda iz Države mrtvih.

U poslednjih nekoliko godina u filmovima Raše Andrića i Dragana Marinkovića, Kad porastem biću kengur i Bumerang, Nebojša Glogovac blista kao komičar pokazujući kako se i u epizodi igra do poslednjeg santimetra filmske trake.

Uloge koje je od 2005. godine pa do danas ostvario u filmovima Srdana Golubovića, Ivana Živkovića, Olega Novkovića, Antonija Nuića i Srđana Koljevića, dokazuju da glumom Nebojše Glogovca, filmska istina i magija dobijaju na suštinskom intenzitetu. A to postižu samo oni koji veruju u ono što rade i znaju šta im je činiti.

Kako to radi Nebojša Glogovac videćete u emisiji o filmu Drugi vek. Urednik je Nebojša Popović, snimatelj Milenko Jovanović, a reditelj Aleksandar Fotez.

 

makonda-tracker