Ekskluzivno Mire Adanje Polak: Čovek koji je rekao ne mafiji

U emisiji Ekskluzivno koja se emituje u subotu 4. septembra na Prvom program RTS-a od 14:15 časova biće prikazan intervju Mire Adanje Polak sa Vinćencom Kontičelijem
0
1 / 2

Mira Adanja Polak na Siciliji je upoznala Vinćenca Kontičelija, čoveka koga danas danonoćno čuvaju karabinjeri i još nekoliko ljudi u civilu. Kada se odlučio da govori o onome što već svi znaju nije ni slutio u kojoj će se situaciji naći.

Vinćenco Kontičelo je čovek koji je u sudnici pokazao prstom na člana mafije koji je došao u njegov restoran i zatražio reket. Vinćenco je odbio da plati reket i sve je prijavio policiji. Identifikovao je člana mafije i od tada ne spava mirno. Danonoćno ga čuvaju. Karabinjeri sa mašinkama šetaju po krovu njegove kuće, koja je pod video-nadzorom. On u svoju kuću nikada ne ulazi prvi i živi sa tim. Kaže da nema šta da izgubi. Svoj život priča Miri Adanji Polak u kući na koju policija budno motri. U svom životu imao je mnogo toga što ga nije uplašilo.Umirao je, kako kaže, bar dva puta.

Mira Adanja Polak boravila je nekoliko dana u njegovom domu pod svim uslovima koji su zahtevani. Kontičelo nije više komandant svog života. Njega moraju da zaštite. Da li je to uopšte moguće kada se zna da mafija ne oprašta? Kako je Kontičelo sakupio snagu da se odupre mafiji? Šta je bilo presudno da krene u borbu protiv nje? Da li se o mafiji uopšte govori na Siciliji ili se ona podrazumeva? Da li se mafija može videti na ulici? Koliko se o njoj može čuti? Kako danas uopšte živi Vinćenco Kontičelo? Italija ga zna kao čoveka koji se suprostavio mafiji. Da li se on plaši za svoj život?

O svemu tome govori Miri Adanji-Polak u emisiji Ekskluzivno.

makonda-tracker