Treća sezona serije Lud, zbunjen, normalan

1
U nedelju 5. septembra, u 17.30 časova, na Prvom kanalu RTS-a, počinje prikazivanje treće sezone bosanske humorističke serije Lud, zbunjen, normalan. U novoj sezoni biće prikazane 24 nove epizode a u toku je snimanje još 24 epizoda. Sa prikazanih 48 epizoda, g

Već tri godine likovi Izeta, Faruka i Damira, tri generacije sarajevske porodice Fazlinović, svojim komičnim zavrzlama i neobičnim situacijama prazne sarajevske i zagrebačke ulice, a sa rejtingom od 13.06 u dve sezone su izuzetno gledana serija i u Srbiji.

Fazlinovići žive u istom stanu, a svaki od njih je sa specifičnim generacijskim problemima.

Izet (Mustafa Nadarević) je inženjer u penziji, ima blizu sedamdeset godina, stara garda i udovac je. Usvojen je kao dete. Tipičan je komunista sa staljinističkim pogledom na svet. Bez obzira na crveno opredeljenje više je sklon prevari nego poštenom radu. Senilan je, kada mu to odgovara. Seća se borbi sa Nemcima u Drugom svetskom ratu, mada je tada bio u pelenama. Iako je u trećem dobu, obožava žene.

Faruk (Senad Bašić), Izetov sin jedinac zakoračio je u petu deceniju života i razveden je. Po zanimanju je muzički producent i vlasnik privatnog studija. Na jednoj strani Faruk se bori sa neurozama svog oca, a na drugoj pokušava da spava čitav dan, a da ostane budan cele noći. Po muzičkom opredeljenju je roker.

Damir (Moamer Kasumović), Farukov sin, jedan je od najboljih studenta medicine i jedini uravnotežen član porodice. Situaciju čini smešnom činjenica da Damir treba da vodi normalni život sa nenormalnim ukućanima.

Zbog orginalnih karaktera Izet je Lud, Faruk Zbunjen, a Damir Normalan, odakle je izveden i naslov serije.

Uz Fazlinoviće, u seriji nastupaju likovi koji unose haos u njihove živote i odnose. U privatnom muzičkom studiju Akord, čiji je vlasnik Faruk, rade dve radnika; sekretarica Ivan i tonac Dina. Oni su više od običnih radnika, gotovo deo porodice, ali jednako tako oni se pojavljuju i kao nosioci zasebnih priča koje su vezane za njihov privatni i profesionalni život.

U neposrednoj blizini studija je kafić Sanremo. To je mesto okupljanja svih likova. Kafić, naravno, ima vlasnike (Marija i Stjepan) i osoblje (Selma). Ni oni nisu tek usputni karakteri već, neretko, junaci čitavih zasebnih priča koje, u pravilu, imaju svoj odjek na Fazlinovićeve ili na događaje u studiju Akord.

 

makonda-tracker