Premijera Životinjske farme

0
Baletska trupa PERPETUUM DANCE COMPANY obeležiće desetogodišnjicu rada premijerom predstave Životinjska farma, na velikoj sceni Ustanove kulture Vuk Karadžić četvrtog i petog decembra
foto: promo
foto: promo

Životinjska farma inspirisana je čuvenom satirom Džordža Orvela koja na metaforičan način opisuje ustrojstvo ljudskog društva. Predstava u izvodjenju PERPETUUM DANCE COMPANY, koncepcijski se drži smernica i miljea koje je postavio autor s tim što dodaje primese prepoznatljivosti sadašnjeg trenutka, potcrtavajući time istovetnost ljudske megalomanije u svim sistemima i istorijskim okvirima. Totalitarizam kao jedan od oblika vladavine nad masama u današnje vremenu se ogleda u globalizaciji i poravnavanju svih posebnosti individue, naroda, i oblači ga u istovetno ruho osrednjosti ili - ni osrednjosti, gde dominiacija manjinske elite gospodari ne više samo nad čovekom, već nad celom planetom i svim njenim resursima i lepotama.

Predstavu su režirali Ranko Lasica i Svetlana Đurović, a koreografiju je osmislila Svetlana Đurović.

Ljubitelji savremenog plesa moći će da uživaju u baletskoj predstavi Životinjska farma četvrtog i petog decembra, nakon čega će se ovaj balet naći na redovnom repertoaru pozorišta Vuk Karadžić. Za sledeću godinu najavljena su i gostovanja u Meksiku i Rusiji gde će ljubitelji modernog baleta moći da se upoznaju sa delima srpske baletske scene.

makonda-tracker