Pozorište Boško Buha najavljuje četiri premijere u predstojećoj sezoni

0
Nakon uspešne sezone i mnogobrojnih nagrada, pozorište Boško Buha priprema još bogatiji i raznovrsniji repertoar

Pored već ustaljenog repertoara, gledaoci će moći da pogledaju čak četiri nove predstave u narednoj sezoni. Za oktobar se pripremaju predstave San letnje noći (13.oktobar) i Magareće godine (26. oktobar), a od novembra će se na repertoaru naći predstave 39 stepenika i Ekološka azbuka.

Velika Šekspirova komedija San letnje noći, u režiji Đurđe Tešić, ponudiće gledaocima potpuno novo i drugačije viđenje komedije, koja govori o ljubavi, snu, metarmofozama, o gubljenju i rađanju identiteta. Pored glumaca Pozorišta Boško Buha (Nemanja Oliverić, Andrijana Oliverić, Uroš Jovčić, Dragoljub Denda, Draga Ćirić, Branislav Platiša, Vladan Dujović), u predstavi će igrati i Nebojša Glogovac, Dejan Dedić, Jelisaveta Karadžić, Stefan Bundalo, Aleksandra MIlković i drugi.

Budući da je kraj 2014. godine tridesetogodišnjica smrti, a početak 2015. stogodišnjica rođenja velikog pisca Branka Ćopića, od 26. oktobra će se na repertoaru naći njegovo poznato delo Magareće godine po dramatizaciji Milice Konstantinović , a u režiji Marka Manojlovića. U predstavi pozorišta Boško Buha, Branko Ćopić je i pisac i lik, a igraće ga veliki glumac Vlastimir Đuza Stojiljković. Pored njega, na sceni će se naći i studenti, kao i tek svršeni glumci sa Fakulteta dramskih umetnosti, kao i Andrej Šepetkovski i Aleksandar Đurica.

Nakon Hičkokovog filma i velikog uspeha predstava na Brodveju i Vest Endu, čuveni komad 39 stepenika će se naći na Večernjoj sceni Boško Buha. U predstavi će glumiti Viktor Savić, Goran Jevtić, Andrija Milošević i Anastasia Mandić. Poslednja najavljena premijera je Ekološka azbuka, koja će biti rađena po tekstu Milene depolo, a u režiji Staše Koprivice. U glumačkoj podeli su se našli Mihailo Maksimović i Aleksandra Tomić, a učestvovaće i polaznici hora Čarolija.

Predstava Gospođa ministarka je u protekloj sezoni osvojila mnogobrojne nagrade. Komad Branislava Nušića u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat osvojio je nagrade Mija Aleksić za najbolju predstavu na Danima komedije u Jagodini, a potom i Nagradu publike na Pozorišnom festivalu Maska-stanje svesti u Aranđelovcu, na Danima komedije u Jagodini i na Nušićevim danima u Smederevu. Glumac Goran Jevtić je za ulogu Živke osvojio sledeće nagrade za najbolju ulogu: Ćurana na Danima komedije u Jagodini, nagradu Milosav Buca Mirković, Nagradu Zoran Radmilović, kao i Nagradu za najbolju žensku ulogu na Danima satire Fadila Hadžića u Satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu.

Za ulogu služavke Anke u Gospođi ministarki, Nemanja Oliverić je osvojio Nagradu za mladog glumca iz fonda Dare Čalenić na 59. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dok su Ivana Vasić i Ivana Šešlija osvojile nagradu za najbolji kostim na Festivalu malih scena u Rijeci.

makonda-tracker