Otac na službenom putu dobio 5 nagrada na festivalu BH drame u Zenici

0
Stručni žiri upravo završenog 10. festivala BH drame u Zenici u sastavu: prof.dr. Muhamed Dželilović (predsednik), Dženita Imamović Omerović i Mario Ćulum, jednoglasno je odlučio da se predstavi Otac na službenom putu, koju je po tekstu Abdulaha Sidrana u Atel

 Glavna nagrada festivala za najbolju predstavu u celini dodeljena je predstavi Otac na službenom putu Ateljea 212 Beograd.

 Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje dodeljena je glumcu Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu Dine Zolja u ovoj predstavi.

 Nagrada za najbolje likovno oblikovanje predstave dodeljena je predstavi Otac na službenom putu Ateljea 212 - scenografija Marija Kalabić, kostimografija Sandra Dekanić i dizajn svjetla Radomir Stamenković.

 Nagrada za najbolju scensku muziku u predstavi dodeljena je kompozitoru Ireni Popović za muziku u predstavi Otac na službenom putu.

 Predstava Otac na službenom putu dobila je i Nagradu publike za najbolju predstavu 10. festivala BH drame u Zenici.

Dva puta u istom danu ansambl Ateljea 212 podigao je salu bosanskog narodnog pozorišta u Zenici na noge, pozorišta u kome je ovaj komad prvi put i postavljen pre 23 godine.

makonda-tracker