Glembajevi osvojili tri nagrade na festivalu u Rijeci

0
Predstava Gospoda Glembajevi Ateljea 212 imala je veliku čast da otvori 18. Festival malih scena u Rijeci da, zbog ogromnog interesovanja publike, bude izvedena dva festivalska dana za redom pred prepunom salom pozorišta u Rijeci i da osvoji čak tri nagrade.

Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, koji je koji trajao od 3. do 8. maja 2011, u zvaničnoj selekciji Željke Turčinović, izvedeno je osam predstava iz pet zemalja.

Stručni žiri u sastavu: Zoja Odak, dramska glumica iz Splita, Voja Brajović, dramski glumac iz Beograda i Prof. dr. Darko Gašparović, univerzitetski profesor iz Rijeke, jednoglasno su, između ostalih, dodelili tri nagrade predstavi Gospoda Glembajevi Ateljea 212 i to: Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu – Nikoli Ristanovskom za ulogu Leonea, nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku epizodnu ulogu – Svetozaru Cvetkoviću za ulogu Silberbrandta, a Posebnu nagradu Veljko Maričić žiri je dodelio Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću za ulogu Fabrizija u predstavi Gospoda Glembajevi Ateljea 212.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker