Premijera predstave Ja i ti u Bitefu

0
Premijera predstave Ja i ti, rađene po motivima filma Šta se dogodilo sa Baby Jane, biće održana u Bitef teatru u petak, 8. aprila od 20h

Davne 1962, na noć veštica premijerno je prikazan film Šta se dogodilo sa Baby Jane u režiji Roberta Oldriha. Zbog kompleksnosti tema i likova kojima se bavi, film nije bilo moguće smestiti u jedan žanr. Na mukama je bio i žiri Oskara, pred kojim se film pojavio u pet nominacija. Samo jedan se na tom putu nije izgubio.

Danas, skoro 50 godina kasnije, ovaj film našao se u službi inspiracije za nove dramske poduhvate. Kao direktni prenos društva koji kasni pola veka, predstava se bavi primarno odnosom dve sestre, ali i prikrivenijim odnosom koje ostvarujemo sami sa sobom. Sve se dešava u zarobljeništvu jednog sveta koji kroji naš zdrav razum.

Uspeh, ljubomora, rivalstvo, nesreća, misterija, osveta, smrt, ljubav – svi neophodni sastojci nekada dobrog filma, u petak će bogatiti premijeru predstave Ti i ja u Bitef teatru. Reprize će biti održane 9. i 17. aprila.

Autorke predstave su Branka Stojković i Olivera Viktorović Đurašković, dramaturg Danka Sekulović, kostimograf Snežana Šimić, kompozitor Anja Đorđević, dok je Mirjana Karanović supervizor ovog projekta.

makonda-tracker