icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

svečana dodela 20. februara

Sopšteni laureati ovogodišnjih nagrada Beogradskog dramskog pozorišta

Najstarije pozorište u Beogradu povodom rođendana 20. februara saopštava lauerate godišnjih nagrada

foto: Promo
foto: Promo

 

Dodela će biti upriličena u sredu 20. februara u 19.30 na sceni Rade Marković, dok će na istoj sceni od 20h biti izvedena premijera predstave "Idealan muž".


Nagrada “Tanja Lukjanova” - glavna godišnja nagrada za višegodišnji doprinos Beogradskom dramskom pozorištu i pozorišnom životu Srbije dodeljuje se Srđanu Dediću

 

Nagrada za najbolja ostvarenja članova ansambla Kuće i gostujućih umetnika i autora, u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta u 2018.godini dodeljuje se:

 

Dragiši Milojkoviću –za ulogu direktora pozorišta u predstavi Na tragu.

 

Milanu Čučiloviću - za ulogu oca u predstavi Moj deda je aut, za koju je dobio „Ćurana“, za uskakanje na festivalu, koje je ujedno bilo i njegovo prvo izvođenje ove uloge.

 

Vladanu Miliću - za ulogu sina u predstavi Ničiji sin.

 

Nagrada za radni doprinos „Mihajlo Fejzulovski“ za ostvarene rezultate u radu u 2018.godini dodeljuje se

 

Predragu Paniću - majstoru bravaru

Goranu Miloševiću- glavnom rekviziteru

Idi Đorđević - biletaru

 

Premijerа predstave "Idealan muž", takođe je zakazana za rođendan pozorišta ,za sredu 20.februara, u režiji Predraga Štrpca po tekstu Oskara Vajlda . U glavnim ulogama: Branko Janković, Milica Milša , Nada Macanković, Aleksandar Jovanović, Tanja Kecman, Bora Nenić i dr.


Lepršav, vodviljski, rastrerećujući komad a opet sa puno zapitanosti kakve živote živimo . Oskar Vajld se poigrava tezom da savršeni muškarac ipak ima mane, da ničija prošlost nije blistava i bez mrlje. Kroz pitanje kakav je idealan muž Oskar Vajld dotiče i druga pitanja života.