očarala posetioce

Beogradsko dramsko pozorište u poseti Makedoniji: Predstava “Zojkin stan” osvojila publiku u Skoplju

0

Predstava po tekstu Mihaila Bulgakova, u režiji gošće iz Makedonije, rediteljke Nataše Poplavske, u Makedonskom narodnom teatru očarala je posetioce. Duge ovacije, aplauzi i bis i publika koja je bila ushićena nad spektaklom koji je deo ansambla Beogradskog dramskog pozorišta izveo.

foto: promo
foto: promo

Ova predstava premijeru je imala u oktobru mesecu 2017. godine i predstavlja veliki povratak Ane Sofrenović na pozorišnu scenu.

 

Nimalo lak za izvođenje „Zojkin stan“ je pored Aninih kvaliteta istakao u prvi plan i talenat Andrije Kuzmanovića, sada već vrlo popularnog i cenjenog glumca.

 

foto: promo

„Zojkin stan“ priča je o smutnom post-revolucionarnom vremenu profitera i korupcije, izuzetno aktuelna i danas, a rediteljka Poplavska Bulgakovljevu priču uz pomoć izuzetnih saradnika obogaćuje na savremen i neočekivan način. Predstava kritički slika grupu likova koja predstavlja sve aspekte nekadašnjeg novog sovjetskog društva i probleme života u Moskvi, u tim gladnim godinama racije na kockarnice i javnih kuća koje su otvarane u privatnim stanovima.


Gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta u Makedoniji rezultat je tradicionalne saradnje na osnovu bilateralnih odnosa sa partnerskim institucijama u zemlji i svetu, kao i sa festivalima.

 

foto: promo

Makedonski narodni teatar uzvratiće gostovanje Beogradu početkom pozorišne sezone 2018/ 2019. Ova saradnja dvaju pozorišta podržana je od strane Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije. Projekat „Teatarski most“ Beogradsko dramsko pozorište razvija od 2014. godine a primarni cilj se ogleda u razmeni gostovanja sa partnerskim institucijama kako bi publika stekla uvid u najnovija ostvarenja pozorišta iz unutrašnjosti i regiona.

 

foto: promo

Adaptaciju komada potpisuje Maša Stokić. Uloge tumače, pored Ane Sofrenović, Milana Čučilovića i Andrije Kuzmanovića, i Milorad Damjanović, Milica Milša, Sandra Bugarski, Savo Radović, Nada Macanković, Anđela Popović, Jelena Rakočević, Milica Petrović, Saša Đurašević, Arsenije Tubić, Jadranka Selec, Aleksandar Stoimenovski, Miloš Lazarov, Kristina Jovanović i Ljubomir Ćustić.

 

 

makonda-tracker