ravnopravnost

O ženama koje previše vole... (FOTO)

0

Slobodna volja ume da zakomplikuje život.

foto: Ekvira Kakusi
foto: Ekvira Kakusi

Premijera predstave "Mikve" po tekstu Hadar Galron u režiji Katje Pegan, gošće iz Kopra, biće 24. maja u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz.

 

U predstavi igraju izuzetne glumice Novosadskog pozorišta: Silvija Križan, Emina Elor, Zia Figura, Judit Laslo, Livija Banka, Blanka Deneš, Gabriela Crnković i Lena Živanac.

 

foto: Ekvira Kakusi

“Mikve” govori o položaju udatih žena u jevrejskoj zajednici. Komad je nakon praizvedbe naišao na različite reakcije, od odobravanja, do negodovanja u ortodoksnijim krugovima. Mikve je, inače, mesto ritualnog kupanja/pročišćenja na kojem se žene sreću I govore o svojim tajnama… Kostimograf će biti Tatjana Radišić, kompozitor Mirko Vuksanović a scenograf Voranc Kumar.

 

- To je komad o ženama koje svoj strah drže duboko sakriven u ćutanju, strah koji pobeđuju kroz solidarnost i istinu, kad progovore o njemu. To je trenutak kada se oslobađaju i osećaja krivice koji ih izjeda, trenutak kojim, ujedno, najbolje pomažu i svojoj deci. „Mikve“ će biti predstava o ženama koje vole. Ponekad i previše, kaže rediteljka Katja Pega.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker