uskoro

Karlo Kolombara kao Don Đovani na sceni Madlenianuma

0

U utorak, 27. marta u 19.30 časova na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum biće izvedenaopera Volfganga Amadeusa Mocarta "Don Đovani"

foto: Promo
foto: Promo


Najnovija produkcija Opere i teatra Madlenianum, opera V.A. Mocarta Don Đovani, izvešće se 27. marta sa gostima iz Italije. Karlo Kolombara (Carlo Colombara), jedan od najpoznatijih svetskih verdijskih baseva, u svom veoma gustom rasporedu za ovu godinu, gde između ostalog peva u Skali i po celoj Italiji, kao i u Moskvi, Seulu, Beču, Madridu, Briselu…našao je vremena da nastupi u Operi i teatru Madlenianum u ulozi Don Đovanija.

 

Olivera Merkurio (Olivera Mercurio), sopran koja je muzičke studije završila u Beogradu, sa stalnim angažmanom u Italiji, pevaće u našoj produkciji Dona Elviru. Dirigent je Andrea Čerta (Andrea Certa), umetnički direktor Luglio Musicale Trapanese opere sa Sicilije.

 

U ovom sedmom izvođenju, produkcije koja se naizmenično igra u Madlenianumu i Narodnom pozorištu u Beogradu, koja je prva koprodukcija ova dva teatra, pojaviće se i solisti: Aleksandar Manevski kao Komendatore, Snežana Savičić Sekulić kao Dona Ana, njegova kći, Marko Živković kao Don Otavio, njen verenik, Dragoljub Bajić, kao Leporelo, sluga Don Đovanija, Marko Pantelić kao Mazeto, mladi seljak i Nevena Matić kao Cerlina, njegova nevesta, uz hor i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu. Večito intrigantna priča o belosvetskom zavodniku Don Đovaniju i njegovim prevarama i manipulacijama tananih ženskih bića sadržaj je ove opere.

 

 

makonda-tracker