Operski spektakl

Aida 16. marta ponovo u Narodnom pozorištu: Gosti iz Bugarske izvešće Verdijevu operu

0

Operski pevači iz Varne, zajedno sa srpskim kolegama, izvešće 16. marta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Verdijevu operu Aida pred beogradskom publikom.

foto: Promo
foto: Promo

U petak, 16. marta na Velikoj sceni biće izvedena Verdijeva opera
„Aida“ sa gostima iz Bugarske, članovima Državne opere iz Varne- Dimitrinka Rajčeva, Daniela Đakova i Valerij Georgiev, a za dirigentskim pultom biće čuveni dirigent Borislav Ivanov.
U naslovnoj roli nastupiće sopran Rajčeva, tenor Georgiev tumačiće egipatskog vojskovođu Radamesa, dok će mecosopran Đakova tumačiti ulogu Amneris, suparnice Aidine.


Uloge tumače i Nenad Jakovljević (Ramfis), Aleksandar Stamatović (Amonasro), Mihailo Šljivić (Kralj),Tatjana Mitić (Sveštenica) i Slobodan Živković (Glasnik).

Baletski solo izvešće  Olga Olćan i Tejlor Klou. U predstavi učestvuju Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.


Premijera je izvedena 10. aprila 2013. godine pod upravom nemačkog dirigenta Pitera Leonarda i u režiji gosta iz Bugarske Ognjana Draganova. Scenografiju su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović. Katarina Grčić obnovila je kostime Milanke Berberović. Koreograf je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.

 

 

makonda-tracker