ne propustite

Posle Ingrid Bergman i Helen Miren i Mirjana Karanović u ulozi Natalije Petrovne

0

Premijera predstave "Mesec dana na selu" koju po Turgenjevljevom tekstu režira Iva Milošević, biće na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta u petak, 2. februara 2018. u 20 časova.

foto: Nenad Petrović
foto: Nenad Petrović

Slavni komad I. S. Turgenjeva i jedan od najlepših dela ruske književnosti, "Mesec dana na selu" prvi put je postavljen u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 1951, što je bila 14. premijera od osnivanja teatra.

 

foto: Nenad Petrović

Uloga Natalije Petrovne bila je poverena Savi Severovoj. U novoj postavci glavnu ulogu igra Mirjana Karanović koja u JDP-u ima već tri uspešne saradnje sa rediteljkom Ivom Milošević u predstavama "Fedrina ljubav", "Drama o Mirjani i ovima oko nje" i "Zmajeubice".

 

foto: Nenad Petrović

Pored brojnih vrhunskih ruskih glumica, među kojima je i Olga Kniper Čehova, Nataliju Petrovnu igrale su i Ingrid Bergman i Helen Miren i to dva puta, na Brodveju i Vest Endu.

 

foto: Nenad Petrović

U predstavi igraju i Svetozar Cvetković, Marko Janketić, Milica Gojković, Branka Petrić, Marko Baćović, Srđan Timarov, Milena Vasić, Dubravko Jovanović, Irfan Mensur, Bojan Lazarov, Marija Klanac, Relja Vasić / Pavle Orlić.

foto: Nenad Petrović

 

makonda-tracker