U prodaji karte za Cirque Du Soleil

Karte za najpoznatiji cirkus na svetu Cirque du Soleil, koji će u Beogradskoj areni sa predstavom Saltimbanco gostovati od 24. do 28. novembra, u prodaji su od ponedeljka, 20. septembra.
0
1 / 2

 Ulaznice se mogu nabaviti na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Ušće Shopping mall, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs

Cene karata su: 2200, 2600, 3000, 3400, 4000 i 6600 dinara.

Predstave u Beogradu održaće se prema sledećem planu:

sreda    24. novembar 2010. u 19.00
četvrtak   25. novembar 2010. u 19.00
petak       26. novembar 2010. u 19.00
subota        27. novembar 2010. u 15 i 19.00

nedelja        28. novembar 2010.  u 16

Saltimbanco je najduže izvođenja predstava Cirque du Soleil koja se još od 1992. godine prikazuje širom Evrope, Severne i Južne Amerike, Australije, Japana i Novog Zelanda i videlo ju je preko 11.5 miliona obožavaoca.

Klasični Cirque du Soleil u svojem najboljem izdanju, Saltimbanco je raznobojno slavlje nadahnuto umećem i spretnošću. Sa preko 50 izvođača iz 20 različitih zemalja, Saltimbanco akrobati će vas ostaviti bez daha i pokazati neverovatnu snagu tokom solo tačaka i epskih ansambala. Tako ćemo videti neverovatno prkošenje gravitaciji na kineskim štapovima, akrobatsku vožnju bicikla, dvostruki trapez, piramidu napravljenu od ljudi kao i vesele, jedinstvene klovnove. Umetnici koji su deo predstave svakodnevno prolaze umetničke treninge, treninge spretnosti i koordinacije, na sebi nose ručno rađene kostime koji im pristaju bolje od vlastite kože. Raznobojan, zabavan i zadivljujući u svakom trenutku Saltimbanco predstavlja zabavu za celu porodicu.

Saltimbanco je naziv nastao iz italijanskog izraza saltare in banco što znači skakati na klupi. Predstava istražuje iskustvo urbanog života u bezbroj oblika: ljude iz urbanih sredina, iz njihove različitosti i sličnosti, porodice i subkulture, užurbanosti ulica i visine zgrada. Saltimbanco je tipična Cirque du Soleil predstava inspirirana urbanim tkivom metropole i njenim šarolikim stanovnicima. Odlučno barokna u svom vizualnom vokabularu, predstava vas kroz eklektičan niz likova vodi u svet sanjarenja, nestvarni i izmišljeni grad u kojem je različitost uzrok nade.

Saltimbanco sa sobom uvek donosi neverovatnu količinu opreme. Turneju čini preko 180 tona koji se transportuju u 16 šlepera. Svi kostimi, uključujući i cipele, ručno su rađeni prema svakom izvođaču u radionicama u Montrealu. Tokom svakog izvođenja, izvođači menjaju pet različitih kostima a sa njima, u 50 kontejnera, putuje i preko 2500 kostima i 250 pari cipela. 

Svetska premijera predstave Saltimbanco održana je u Montrealu 1992. godine. Za 14 godina rada ispod cirkuskog šatora, predstava je obišla 75 zemalja na pet kontinenata. Pre tri godine, 2007., predstavu su rekonstruisali za novo mesto održavanja - za velike arene. Saltimbanco turneja će i ove godine nastupati u preko 40 gradova pa tako i u Beogradu i poslati poruku da je predstava jednako fantastična danas kao i kada je stvorena.

A kako biste videli samo jedan mali deo Saltimbanco predstave pre njihovog nastupa u Beogradskoj areni od 24. do 28. novembar, pogledajte sadržaj na sajtu:

http://www.cirquedusoleil.com/en/shows/saltimbanco/default.aspx

makonda-tracker