Svi na pod! sviraju s Massive Attack

0
Popularni domaći bend Svi na pod! nastupiće zajedno sa Massive Attack na festivalu Skopje gori 16. jula na Skopskoj tvrđavi.

Festival pored velikana iz Bristola okuplja najveće regionalne izvođače među kojima su i Lollobrigida, Edo Maajka i makedonski bend Bei The Fish. Tačno nedelju dana pre festivala u Makedoniji, Svi na pod! će nastupiti i kao hedlajneri Exit Music Live bine 9. jula i JDX bine 10. jula na Exit festivalu.

Nastup sa velikanima iz Bristola pevačica benda Bojana Vunturišević je okarakterisala kao ostvarenje tinejdžerskog sna.  Na festivalu koji u glavnom gradu Makedonije organizuje Avalon produkcija, Svi na pod! izvešće i neke od novih pesama kao što su Jutro posle ili Lopovska“.

Ovaj izrazito aktuelan domaći bend održao je svoj veliki prolećni koncert 6. aprila u prepunom Domu omladine koji su i kritika i publika ocenili kao jedan od najznačajnijih događaja na domaćoj muzičkoj sceni. Pažnju najšire javnosti Svi na pod! su privukli kao dvostruki prvoplasirani bend na Jelen Top 10 listi sa pesmama Boogie Woogie i Bez plana, a ujedno su i domaći bend sa najviše nedelja provedenih na ovoj top listi.

Tom uspehu prethodio je godišnji izbor Studija B gde su Svi na pod! proglašeni za najbolji bend na domaćoj sceni u 2009. godini! Bend je tokom 2010. godine proveo nekoliko nedelja pri samom vrhu liste singlova Radija B92 i vrlo relevantnog domaćeg Internet magazina Popboks.

Intenzivnim korišćenjem svih prednosti elektronske muzike, Svi na pod! postižu svež indi-pop zvuk sa elementima trip-hopa i daba, a punokrvni svirački bend sastavljen od šest potvrđenih muzičara na sceni predvodi popularna pevačica Bojana Vunturišević, koju prate iskusni bubnjar Goran Savić, basista Ivan Mihajlović i gitarista Ivan Mirković. Već prepoznatijivi zvuk saksofona i flaute bendu donosi Jamal Al Kiswani, dok Petar Rudić, osnivač i producent sastava Svi na pod! sa bendom uživo nastupa iza studijski konfigurisanog laptopa.

Ova domaća grupa u neočekivano brzom usponu trenutno se nalazi u studiju Destilerija gde snima svoj prvi album koji će se pojaviti ove jeseni. Na albumu će se naći i neke od najzanimljivijih pesama na domaćoj sceni kao što su Iza nas, Ušće, Afrikanac iz Beograda, Zlato i verovatno najveći hit benda Boogie Woogie.

Bend trenutno očekuje i novi spot za pesmu Ušće u režiji Igora Oršolića, snimljenom u studiju Galerije 12+ u nekadašnoj Kiseoničkoj stanici na Novom Beogradu. Spot karakterišu fenomenalna rola poznate manekenke Andrijane Belović, komične animacije Miloša Rajkovića i prepoznatljivi retro kostimi Milice Kolarić. Takođe, jedan od narednih video radova sadržaće i snimke sa nastupa u Beogradskoj areni gde su Svi na pod! nastupili kao predgrupa fenomenalnom francuskom sastavu AIR. Svi na pod! su nedavno nastupili i na otvaranju filmskog festivala Cinema City kao predgrupa američkoj zvezdi Juliette Lewis, a pored nastupa sa Massive Attack u Skoplju i na ovogodišnjem Exit festivalu, Svi na pod! će ovog leta nastupiti i na BELEF-u, kao i u banjalučkom Demofest klubu, na Filmskom festivalu u Sarajevu i drugim gradovima.

Pogledajte aktuelni singl na Jelen Top 10 listi:

Svi na pod - Bez plana

www.youtube.com/watch?v=RMP31NDS_1Q

makonda-tracker