ne propustite

Nikola Vranjković svira za Beograđane: Prednovogodišnji koncerti u Domu omladine

0
Muzičar će sa bendom Ništa ali logopedi nastupiti sutra od 20:30h u velikoj dvorani, dok nas u četvrtak očekuje sa gostima iz beogradskog sastava Mravi.
foto: Maja Kujundžić
foto: Maja Kujundžić

Dvodelni koncerti Nikole Vranjkovića trajati će preko tri časa, uz sedenje za publiku, i najaviće novi album koji bi trebalo da se pojavi na proleće. Sviraće se pesme koje je muzičar pravio bendom Block Out, singlovi "Fototapet" (2015) i "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" sa Autogenim treningom (2016), ali i sa samostalnih albuma Za ovde ili za poneti (2001 ) i Bremplov (2014) koje je objavio samostalno nakon raspada matičnog benda. 

 

Vranjkovićevom bendu nastupiće bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

 

foto: Aleksandar Zec

Bend koji će gostovati u sredu, prvog dana koncerta, biće eklektični šabački alternativci Ništa ali logopedi koji se posle punih 18 godina ponovo okupljaju upravo ovom svirkom u Beogradu. Sastav je prestao sa radom posle dva zapažena albuma "Ad hok klića" (1994) i "Vaspostavljanje" (1998). 

 

Drugog dana, Nikoli će se na sceni pridružiti beogradski bend 

Mravi za koje se čulo odmah nakon debi albuma  Na travi (1998). Međutim, usledio je raspad benda, pa se dugo čekalo na singlove Mlad čovek (2011) i Okovani (2012). Bend se nedavno ponovo okupio, naporno radi na novom albumu u studiju Destilerija, a vi ćete imati priliku da ih čujete u sredu u velikoj sali Doma omladine.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker