Tokio Hotel u zemlji čuda

0
Bend Tokio Hotel koji će nastupiti u Beogradskoj areni 28. marta u sklopu svoje Humanoid City turneje jedini je nemački bend čiji se singl Strange našao u najnovijem filmu Tima Bartona Alisa u zemlji čuda.
foto: promo
foto: promo

Bend je pesmu snimio sa Kerli, pop zvezdom iz Estonije, koju su izabrali zbog specifične boje glasa.

- Pesma se zove Strange,  a glavni refren glasi Strange, in your perfect world – rekao je Bil povodom singla i dodao:

- Ovo se savršeno uklapalo u ceo film i vrlo brzo nam je bilo jasno da želimo to da uradimo. Bio nam je samo potreban ženski vokal ali nam nije bilo bitno da to bude neko neverovatno poznat i uspešan. Samo smo tražili specifičan glas.

Ovo je prvi put da je Tokio Hotel dozvolio da neko peva sa njima.

Kao što sami kažu, pesma Strange govori o njihovim životima jer je njihov život veoma čudan.

- Svih ovih godina nismo imali vremena da se vežemo za nekoga i zbog toga se osećamo malo drugačije – kaže Bil.

- Isto je i ako devojka želi da mi se približi. I ona će se osetiti isto tako čudno kao i ja. Želim da kažem, ako zakoračiš iza vrata i kreneš kroz Tokio Hotel, ne možeš se brzo izvući napolje – objašnjava ideju za pesmu dalje Bil.

Prema njemu ona savršeno odgovara Alisinoj Zemlji čuda.

I Tom i Bil su odgledali Bartonov film i pročitali knjigu. Film ih je ostavio bez teksta i poprilično uplašio, naročito različiti karakteri.

- Možete videti poprilično slatke likove, a zatim i neke koji su zastrašujući – razmenjuje Tom svoje utiske o filmu.

Omiljeni Tomovi likovi iz filma su Garapandža i Martovski Kunić dok se Bilu svidela i Kraljica Srce. Kaže da je ona super opsesivan lik, a glumica Helena Bonam Karter mu je fantastična.

- Niko ne bi bolje odglumio - dodaje Bil. - Bilo mi je jako zabavno kada se pojavila na platnu, ali me je i Džoni Dep ostavio bez teksta. Film Alisa u Zemlji čuda jednostavno morate pogledati. Ima sjajnu glumačku ekipu a i odlično je snimljen. Miks stvarnosti i sveta fantazije je ono što ga čini fantastičnim. Tim Barton je sanjar – preneo je Bil svoje oduševljene filmom i za kraj dodao da bi odmah prihvatio ulogu Ludog Šeširdžije.

- Mislim da je ovo najbolja uloga Džonija Depa – rekao je Bil.

- Ludi Šeširdžija je pomalo psihopata koga svi vole a vi ga zavolite tokom filma. Pravi dragi ludak! Ovo je uloga koju bih odmah prihvatio.

Koncert grupe Tokio Hotel u Beogradskoj areni udruženim snagama organizuju MTV i Arena Beograd. Karte su već u prodaji i mogu se naći po ceni od 4900 za Fan pit, 3900 za tribine i 2900 za parter i mogu se nabaviti na novootvorenom prodajnom mestu u TC Ušće, kao i na sledećim mestima: biletarnici Beogradske arene, SKC - knjižara Delfi, Dom omladine, Eventim, pozorište Boško Buha, Gigstix (Novi Sad, Kralja Aleksandra 12), i putem sajtova www.arenabeograd.com i www.tickets.rs.

makonda-tracker