kultura

Dva izvođenja opere Travijata u oktobru

0
Opera u četiri čina Travijata Đuzepa Verdija, po libretu Frančeska M. Pjavea, a prema romanu "Dama s kamelijama" Aleksandra Dime Sina, izvešće se 150. put u sredu 19. oktobra i 151. put u ponedeljak 24. oktobra na sceni „Jovan Đorđević“ u 19 časova.
foto: Promo
foto: Promo

Operom će, prvi put u Srpskom narodnom pozorištu, dirigovati Volfgang Šajt (Wolfgang Scheidt) kao gost iz Austrije. Njegovo gostovanje podržao je austrijski Kulturni forum Ambasade Austrije. Maestro Šajt je nastupao sa renomiranim orkestrima u Italiji, Nemačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji, Južnoafričkoj Republici, Čileu...

 

Operu Travijata će izvesti operski solisti SNP-a: Danijela Jovanović kao Violeta Valeri, Saša Štulić kao Alfred Žermon, Verica Pejić kao Flora, Laura Pavlović kao Anina, Vasa Stajkić kao Žorž Žermon, Igor Ksionžik kao Gaston, Ivan Dajić, kao gost u ulozi Barona Dufola, Branislav Stankov (19. oktobra) / Željko R. Andrić (24. oktobra) kao Markiz D'Obinji, Goran Krneta kao Doktor Grenvil.

 

foto: Promo

Učestvuju: Aleksandar Tolimir (Đuzepe), Jovan Pejić (Florin sluga), Hor i Orkestar SNP-a, zatim baletski solisti i članovi baletskog ansambla.

 

Koncertmajstori su Vladimir Ćuković, Sergej Šapovalov, raskošnu scenografiju su sačinili Dorijan Sokolić i Mileta Leskovac, kostime Ružica Nenadović Sokolić, Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, asistent reditelja Katarina Mateović Tasić, a koreograf je Vladimir Logunov.

makonda-tracker