verovatno ćete zažaliti

Ovo niste smeli nikako da propustite: Izvanredni događaji koji su obeležili proteklu sezonu Beogradske filharmonije (FOTO)

0
Ovo je top 15 najposećenjih i najboljih dešavanja u protekloj sezoni Beogradske filharmonije...

 

6. Avanturista na harfi sa Filharmonijom

 

Najbolji harfista današnjice, Zavije De Mestr, održao je dva koncerta sa Filharmonijom 26. i 27. novembra, 2015. i priredio nesvakidašnji doživljaj. Virtuoz na harfi je pokazao beogradskoj publici zašto važi za autentičnog solistu koji pomera granice ovog atraktivnog instrumenta. Ako biste nastup ovog muzičara, nekadašnjeg člana Bečke filharmonije, slušali zatvorenih očiju - pomislili biste da svira najmanje na tri instrumenta, i to istovremeno!

 

foto: Marko Đoković

 

7. Novogodišnji filharmonijski cirkus u našem gradu

 

Tradicionalno najluđi nastup orkestra, novogodišnji koncert Beogradske filharmonije, zbog velikog interesovanja izvodio se dve večeri zaredom, 25. i 26. decembra, 2015. Pod nazivom “Filharmonijski cirkus”, vođa orkestarske “trupe” bio je američki dirigent Dejvid Livaj, sa solistima koji su “žonglirali” na neobičnim instrumentima kao što su klavir igračka, šmirgle, bicikl, sat igračka, baloni, itd…

 

8. Gostovanje u Omanu

 

Beogradska filharmonija je koncertom u velelepnoj Kralјevskoj operi Muskat u novogodišnjoj noći oduševila i publiku u Omanu, prvi put se predstavivši u ovom delu sveta. Uz dirigenta Dejvida Livaja, orkestar je nastupio u glamuroznom zdanju koje je opremljeno najmodernijom tehnologijom, dok ga spoj tradicionalne i savremene omanske arhitekture čini provoklasnom građevinom svetske umetnosti. Beogradska filharmonija je stala rame uz rame sa Bečkom i Londonskom filharmonijom čiji nastupi čine deo koncertnih sezona ove kuće.

 

foto: Marko Đoković

 

makonda-tracker