verovatno ćete zažaliti

Ovo niste smeli nikako da propustite: Izvanredni događaji koji su obeležili proteklu sezonu Beogradske filharmonije (FOTO)

0
Ovo je top 15 najposećenjih i najboljih dešavanja u protekloj sezoni Beogradske filharmonije...

 

3. Blog Metronom – o koncertima iz dva ugla

 

S početkom koncertne sezone 2015/16 pokrenut je blog “Metronom” sa namerom da se predstave filharmonijski koncerti iz više uglova. U “Metronomu” se mogu naći utisci dugogodišnjih pretplatnika, filharmoničara, mladih muzikologa, ali i “pravih” blogera, kao što su Luna Lu, Igor Karanov, Ivan Tokin i Branko Rosić. Šta su doživeli, primetili ili naučili, može se pročitati sa desnog i levog otkucaja “Metronoma“.

 

4. Filharmaaanija – zato što jednom nije dovoljno!

 

Poznata je priča da su koncertne sezone Beogradske filharmonije u celosti rasprodate mnogo pre samog početka. Zato je u sezoni 2015/16 Filharmonija uvela pet dodatnih termina za pet najtraženijih koncerata iz pet ciklusa. Ciklus “Filharmanija – zato što jednom nije dovoljno” predstavio je koncertnu sezonu u malom, a ovom produkcijskom novinom Beogradska filharmonija je omogućila novoj publici da dođe do svojih ulaznica.

 

5. Briga za stare

Uz poruku da o najstarijima treba da brinemo svakog dana, muzičari Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije upoznali su se sa stanovnicima Gerontološkog centra u Vršcu, nakon čega je priređen koncert u cilju obeležavanja oktobra kao svetskog meseca brige o starim licima. Prema rečima osoblja i korisnika, klasična muzika ima terapijsko i antidepresivno dejstvo i za svoj nastup Kvartet je nagrađen dugim aplauzom.

 

foto: Marko Đoković
makonda-tracker