Boris Novković - The platinum collection

0
Platinasta kolekcija Borisa Novkovića presek je njegove bogate muzičke karijere koja je okupila čak 39 njegovih hitova
foto: promo
foto: promo

Ova dvostruka platinasta kolekcija Borisa Novkovića okupila je sve njegove najveće hitove, a može da se nađe samo u Jugotonovoj radnji u Nušićevoj 27. Kuda idu izgubljene djevojke (Tamara), Dok svira radio, Mašta moja, Daleko, Vukovi umiru sami i druge pesme prožete su emocijama koje će dotaknuti ne samo generacije koje ga slušaju već 20 godina nego i one mlađe.

Boris Novković je karijeru je započeo albumom Kuda idu izgubljene devojke koji je objavljen 1986. godine, a istoimeni singl i danas se smatra jednim od njegovih najvećih hitova. Već sledeći album Jači od sudbine (1987) bio je jedan od njegovih najprodavanijih albuma. Do danas je objavio više od deset studijskih albuma i nekoliko kompilacija. Poslednji studijski album Zapisan u tebi objavljen je u junu prošle godine.

Njegov prvi pokušaj bio je nastup na tadašnjoj Jugovoziji 1989. godine kada je sa pesmom Dajana osvojio drugo mesto. Pesmom Vukovi umiru sami 2005. godine, predstavljao je Hrvatsku u Kijevu, i zajedno sa članicama ansambla Lado, osvojili su 11. mesto.

Dobitnik je najvećeg hrvatskog diskografskog priznanja - Zlatne ptice 1999.godine, a takođe ima i status hrvatskog muzičkog umetnika.

Osim Platinum kolekcije, u Jugotonovoj radnji mogu da se nađu i njegova diskovi Branim se, Ko je kriv, Sve gubi sjaj bez ljubavi, kao i Best of 1995 -2003.

makonda-tracker