Outkast, Manic Street Preachers i The 1975 stižu za Sziget festival

0
Na današnjoj konferenciji Sziget festivala potvđeno je da su novi izvođači Outkast, Manic Street Preachers i The 1975.
Outkast, foto: Promo
Outkast, foto: Promo

Oni će se pridružiti već jakom programu koji čine Queens of the Stone Age, The Prodigy, Macklemore, Imagine Dragons, Bastille, Skrillex, Placebo, Lili Alen i Kooks. Za zvanično otvaranje festivala zadužen je Deadmau5, dok će Calvin Harris svojim nastupom zatvoriti Main Stage Sziget festivala koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta u Budimpešti.

- Pravljenje kvalitetnog internacionalnog programa je bio veliki izazov poslednjih par godina pošto početkom avgusta mnogi bendovi nastupaju van Evrope i ne mogu da prihvate naš poziv. Došli smo do rešenja da ove godine pomerimo Sziget za jednu nedelju kasnije i na taj način se ne sudaramo sa festivalima u SAD-u i Japanu. Taj potez se pokazao uspešnim, jer line-up je već sada odličan. Sa druge strane vredno radimo i na vizuelnom unapređenju festivala kako bi naši posetioci imali kompletan užitak – rekao je Karolj Gerendai, glavni organizator Sziget festivala.

Konferencija za novinare otkrila mnoge premene u odnosu na prethodne godine. Jedna od najvažnijih je činjenica da je Nulti dan  imati program interesantan kao i regularni dani, jer pored Deadmau5 nastupiće još i Anti-Flag, Ska -P i Queens of the Stone Age. Pored toga, biće održan još jedan spektakularni party na glavnoj bini koji će zagrejati publiku za nedelju dana zabave.

Kompletan program možete pogledati ovde.

makonda-tracker