Svi na pod promovišu album u Mikseru

0
Nakon dve i po godine od objavljivanja albuma Prvi!, miljenici regionalne publike – Svi na pod! predstavljaju svoj novi album Mladost, koncertnom promocijom u Mikser House-u. Publika će 4. aprila 2014. pored singlova koji su već postali hitovi, poput Puta, Zla
Svi na pod, foto: Mina Šarenac
Svi na pod, foto: Mina Šarenac

Album Mladost donosi 11 pesama, koje karakteriše kvalitetni elektro pop zvuk u kombinaciji sa nekoliko čvršćih r’n’r momenata uz ritam sekciju pod uticajem fanka i afro-američkog nasleđa. Numere na albumu dobijaju poseban muzički ambijent zahvaljujući ezoteričnim gitarama, prepoznatljivom jazzy saksofonu i upečatljivom vokalu Bojane Vunturišević. Gosti na albumu su Nebojša Zulfikarpašić i Mickey Straight na gitarama, Andrijana Belović, Goran German, Ida Prester, kao i hor Kružok u pesmi Put.

Sa albuma Mladost se već izdvojilo nekoliko singlova, među kojima je i Barakuda za koji je nedavno snimljen nesvadikašnji spot u saradnji sa nagrađivanim plesnim studio Dance Factory. Prvi singl Do kraja sveta naprečac je osvojio domaće top liste, dok je spot za ovu pesmu uvršten u 50 najboljih, po mišljenju publike regionalnog MTV kanala. I drugi singl i spot za pesmu Put, kao i treći za Zlatne spirale dospeli su na prva mesta top lista u Srbiji (B92, Studio B, Jelen Top 10...) i bili visoko plasirani na regionalnim listama.

- Sam album je, po našoj staroj navici, sublimirao zajednički rad u poslednjih nekoliko godina. Potpuno novim zvukom želimo da pomerimo granice i skrenemo pažnju na sebe, ne bi li se što više ljudi priključilo našem zajedničkom putovanju kroz Mladost. Koncertom u Mikser House-u, 4. aprila, započinjemo promotivnu turneju novog albuma Mladost i okrećemo potpuno novi list u našem dosadašnjem radu. Jača i spremnija nego ikada, naša mala ekipa je rešena da putuje i svira sto više, i to svuda po regionu. 4. april nam znači mnogo jer tog dana počinje turneja kojoj se radujemo više nego ikada – poručuje Petar Rudić povodom koncertne promocije i izlaska novog albuma.

Beogradski sastav Svi na pod! čine pevačica Bojana Vunturišević, bubnjar Goran Milošević, basista Ivan Mihajlović, gitarista Ivan Mirković, saksofonista Jamal Al Kiswani i Petar Rudić, koji uživo radi sekvenciranje, sempling i zvučne efekte.

makonda-tracker