Kolibri i poznati u humanitarnom Mt:S kolu prijateljstva

Hor Kolibri svečano će otvoriti ekskluzivni dobrotvorni koncert pesama i igara Mt:S kolo prijateljstva koji će biti održan devetog juna na sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca
0
1 / 3 Foto: Luka Šarac

Koncert ansambla Kolo sa brojnim poznatim ličnostima Srbije humanitarnog je karaktera, a sav prihod od prodaje karata učesnici i organizatori poklanjaju humanitarnoj organizaciji Naša Srbija, koja će ta sredstva usmeriti na pomoć Domu kulture u Šilovu, na Kosovu i Metohiji.

Pozivu su se odazvali brojni umetnici i javne ličnosti, koji će za prvo Mt:S Kolo prijateljstva nastupiti sa nacionalnim ansamblom Kolo. Hor Kolibri će, predvođen dirigentom Nevenom Ivanović, izvesti dve kompozicije na samom početku. Podsećamo, ovo je drugi koncert humanitarnog karaktera u tekućoj sezoni na kojem Kolibri nastupaju. Prethodni je bio u oktobru kada su pevali za decu sa specijalnim potrebama u osnovnoj školi Sirogojno u Zemunu.

Pored hora Kolibri, u Mt:S kolu prijateljstva naći će se i: Darinka Matić Marović, Bora Dugić, Tijana Milošević, Ksenija Milošević, Boki Milošević, Goca Tržan, Bebi Dol, Duška Jovanić, Boško Jakovljević, Jelena Živanović Zana, Branka Nevistić, Jelena Blečić, Dragoljub Đuričić, Ivon Jafali, Zoran Kesić, Aleksandra Janković, Filip Maksimović, Nadežda Jokić, Mirka Vasiljević, Leontina, Miloš Vlalukin, Goga Grubješić i drugi. Podršku događaju daće i Ministar za dijasporu Srđan Srećković i državni sekretar Miodrag Jakšić.

Naša Srbija je humanitarna organizacija koja je od nastanka u svoje programe materijalne i psihosocijalne podrške uključila 1500 dece koja su tokom proteklih ratova na našim prostorima ostala bez jednog ili oba roditelja. Ova organizacija realizuje posebne programe pomoći za decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, u koje spada i predstojeći koncert Mt:S kolo prijateljstva. Radio televizija Srbije dala je podršku ovoj manifestaciji i kao medijski sponzor.

makonda-tracker