Arsen Dedić: Davorin Popović je bio ispred svog vremena

0
Desetog oktobra u Velikoj dvorani Sava centra, sa početkom u 20 časova biće održan koncertni spektakl pod nazivom Indexi i prijatelji, kada će se u ulozi izvođača Indeksovih hitova pojaviti Arsen Dedić.
Arsen Dedić, promo foto
Arsen Dedić, promo foto

Ovo je četvrti koncert koji se poslednjih godina organizuje u čast jedne od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije. U ulozi izvođača Indeksovih hitova u Beogradu pojaviće se Arsen Dedić, koji na prethodnom koncertu u Beogradu nije krio zadovoljstvo što se kroz pesmu prisetio prošlih vremena i nezaboravnog druženja sa legendarnim Davorinom Popovićem.

- Bili smo prijatelji, članovi Indexa i ja. To će vam svako reći. Ali ja naglašavam da smo stvarno bili prijatelji. Sećam se kada smo davnih, davnih godina nastupali zajedno Indexi i ja. To je bilo negde u Novom Sadu, u  nekoj sportskoj dvorani. Nakon tog prvog susreta smo se puno družili, a postao sam prijatelj i sa Slobom koji mi se do pred kraj života javljao. Stalno smo se čuli, a da ne govorim o Davorinu. Čak imam i jednu muzičku nagradu za životno delo koja nosi njegovo ime. Nastupali smo nekoliko puta i u velikoj dvorani, u Skenderiji u Sarajevu. Sad ste me podsetili na jedan od zadnjih koncerata u Domu mladih . Kada sam došao s tamnim naočarima, u razdrljanoj košulji, a Davorin mi je rekao: Pa pogledaj se, kako si se obukao! Čudio mi se kako se sam se usudio tako da se obučem, jer se estrada tada nije tako oblačila - kroz osmeh govori Arsen.

- Davorin je bio divan, darovit. On je po mnogočemu predvideo okolnosti na estradi, bio je ispred svog vremena. Svi su mi članovi Indexa ostali u srcu. Poštovao sam ih kolegijalno i voleo privatno –priseća se pevač zajedničkih nastupa sa Indexima. 

- U Beogradu sam održao toliko koncerata. Prvi put sam nastupio s Kvartetom Melos. Bilo je to toliko davno. Da , to je bilo 1962. To je bio izbor za miss ali tada se zvao drugačije. Tada smo prvi put nastupili u Beogradu, a ja sam bio pevač Kvarteta Melos i nastupili smo na Tašmajdanu. I onda sam 1963. nastupao na Beogradskom proleću i nakon toga sam stvarno pevao u svim prostorima u Beogradu. Nastupao sam i s Matijom na Kolarcu, u Sava centru sa simfoničarima. „ ističe i dodaje:„Na koncertu Indexi i prijatelji pevam jednu pesmu od dragog prijatelja Duška Trifunovića i Gabora Lenđela  „Ti si mi bila u svemu naj, naj, naj“.  Bio sam nedavno baš zbog Gabora u Subotici, on je tamo neki kulturni funkcioner  i tamo sam održao solistički koncert - opisuje Arsen Dedić.

makonda-tracker