Električni orgazam u Mikser House-u

0
Dve godine nakon poslednjeg samostalnog koncerta, kultni domaći bend Električni orgazam svira u Beogradu, u Mikser House-u, gde će nastupiti 20. septembra u 21 čas.
Električni orgazama, promo foto
Električni orgazama, promo foto

Koncert koji će biti presek karijere Električnog orgazma posebno je značajan za frontmena grupe Srđana Gojkovića Gileta, koji će prvi put nastupiti u Savamali, samo nekoliko desetina metara od zgrade u kojoj je živeo kao dete.

Koncert u Mikser House-u za Gileta neće biti samo sentimentalno putovanje kroz profesionalnu karijeru, već i kroz lična sećanja, jer je rano detinjstvo proveo u stanu nedaleko od Karađorđeve.

- Radujem se što će beogradski koncert posle dvogodišnje pauze biti upravo u Savamali. Za taj deo grada me vezuju drage uspomene - rekao je Srđan Gojković.

Pre Električnog orgazma nastupiće pobednici konkursa za mlade bendove Mikser festivala. Prvi album benda Auf Wiedersehen, koji će uskoro izaći u izdanju Mascom-a, deo je saradnje između ove izdavačke kuće i kulturne organizacije Mikser koje zajedničkim snagama krče put novoj sceni koja će iznedriti beskompromisne muzičare poput Električnog orgazma i dati podstrek mladim autorima da se profesionalno bave muzikom i istraju u naporima da muzika bude njihov životni poziv.

Auf Wiedersehen je beogradski bend nastao 2010. godine. Njihova muzika utemeljena je na garažnom zvuku i obogaćena elektronskim uticajima i karakteriše se repetitivnim psihodeličnim rifovima i elektronskim bitovima koji njihovoj muzici daju plesni ali i dalje mračni karakter. Čvrsti ritmovi, analogne ritam mašine i sintisajzeri služe kao potpora masivnim bas deonicama, škripućoj gitari i procesuiranim glasovnim deonicama dajući bendu karakterističan zvuk.

makonda-tracker