AC/DC konačno u Beogradu

2
Grupa AC/DC objavila set listu za koncert na beogradskom stadionu Tašmajdan 26. Maja, gde nastupaju u okviru Black Ice Open Air Tour 2009
foto: Story Arhiva
foto: Story Arhiva

Grupa AC/DC je započela evropski deo jako uspešne Black Ice turneje, 18.februara 2009. u Oslu i završiće je u Glazgovu 30.juna. Turneja je započeta krajem oktobra 2008. u Americi gde je dobila sjajne kritike. Novinar Boston Globa je napisao da su posle 35 godina i 70 miliona prodatih ploča, AC/DC i dalje najbolja grupa na svetu!

Black Ice World Tour je krajem januara dobila nagradu ’Major Tour of the Year’ (najveća turneja godine) na Pollstar Concert Industry Awards.

Album Black Ice, prvi album nakon osam godina, objavljen je u oktobru 2008. Dostigao je dupli platinasti tiraž u Americi i pravi je dokaz da je bend AC/DC jedan od najvećih na svetu. Album je ušao u istoriju kao broj jedan u dvadeset i devet zemalja, takođe je dostigao višestruki platinasti tiraž u osam zemalja, platinasti u dvanaest uključujući Veliku Britaniju, Francusku, Irsku, Italiju, Nemačku...

Sa preko 12 miliona prodatih ploča u 2008, grupa AC/DC je prestigla Bitlse na prvom mestu na Američkoj top listi. Od pedeset najavljenih koncerata u Evropi, rasprodata su četrdeset i četiri. Komentari fanova AC/DC-a su da nijedan koncert nije sličan onom prethodnom, i ko god je bio prisutan, osetio je bez sumnje, energiju i moć satima nakon toga. Podsećamo Vas da će grupa AC/DC održati koncert u Beogradu, 26.maja 2009. na stadionu fudbalskog kluba Partizan. Karte se mogu kupiti u Bilet servisu, prodavnicama IPS-a, Mamuta i putem sajta www.eventim-yu.com. Cene karata se kreću od 3.900 do 11.000 dinara.

Set-lista za beogradski koncert

1. Rock 'n' Roll Train
2. Hell Ain't A Bad Place To Be
3. Back in Black
4. Big Jack
5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
6. Thunderstruck
7. Black Ice
8. The Jack
9. Hells Bells
10. Shoot to Thrill
11. War Machine
12. Anything Goes
13. You Shook Me All Night Long
14. T.N.T.
15. Whole Lotta Rosie
16. Let There Be Rock
17. Encore 1 - Highway to Hell
18. Encore 2 - For Those About to Rock (We Salute You)

makonda-tracker