Svi na pod u spotu za singl Put

0
Beogradska grupa Svi na pod objavila je spot za novi singl Put, drugi po redu kojim najavljuju naredni album. U pesmi gostuje i umetnička grupa Kružok, a radi se o donekle drugačijoj numeri od onoga što su do sada predstavljali publici.
Bojana Vunturisevic i hor Kružok, foto: Promo
Bojana Vunturisevic i hor Kružok, foto: Promo

Bojana Vunturišević, front-devojka u bendu, najavljuje još takvih numera.

- Pesma je poslednja u nizu iz naše muzičke radionice. Melanholična i mirna, minimalistička, drugačija od svega što smo do sada radili. Čini mi se da je po karakteru na tragu našeg aranžmana za pesme Bez plana i Iza nas. Poseban akcenat smo stavili na glas koji ovde ima ulogu instrumenta, a u tome su nam pomogle i devojke iz Kružoka. Pesma, kao takva, nije usamljena na albumu. Ljude smo navikli na drugačije pesme, ali drugi album je obavijen i jednom melanholičnom notom – otkriva Bojana.

Poput prethodnog za pesmu Do kraja sveta, i ovaj spot je snimao Sagor Mešković, koji se ovom prilikom opredelio za stilizovanu ekranizaciju antičkog teatra. Spot je zamišljen kao niz metafora iz antičke mitologije uz neizostavni elemenat antičkog teatra – hor. Stilizaciju antike dopunjuju barokni elementi, ali i vizuelne asocijacije na SF filmove sa kraja sedamdesetih i početkom osamdesetih.

Tome su doprinele i neobične frizure Miška Ninića i studija Unlimited HMD, te unikatni kostimi domaće modne etikete Greška i druge kreacije iz modnog studija Fashion Victim, koji je deo Beogradskog dizajn disktrikta u Čumićevom sokačetu. Ceo spot je snimljen na velikoj sceni Doma omladine Beograda, a pored članova benda Petra Rudića, Ivana Mirkovića, Jamala Al Kiswanija, Ivana Mihajlovića i Gorana Miloševića, u spotu se pojavljuju i balerina Anja Nikolić, modna dizajnerka Ivana Kovačević, te dugogodišnja saradnica grupe Andrijana Belović. Pored nje, horski kvintet Kružok čine Ana Janković , Iva Radulović, Tamara Novaković i Milica Tegeltija, koje su inače i članice prestižnog domaćeg hora „Collegium Musicum“.

Svi na pod će u narednom periodu nastupiti 14. februara u beogradskom klubu Krugi 8. marta u novosadskom klubu Quarter, nakon čega ih ovog proleća očekuju nastupi u Ljubljani, Zagrebu, Banja Luci, Kragujevcu i drugim gradovima.

makonda-tracker