Hajdi Klum zablistala na dodeli 2012 MTV EMA nagrada

1
Tejlor Svift osvojila je tri nagrade uz debi nastup na dodeli 2012 MTV EMA. Džastin Biber je takođe osvojio tri nagrade, nastavljajući time dominaciju na najvećem svetskom muzičkom događaju. 19. MTV-jeva godišnja dodela EMA, održana u nedelju 11. novembra u Fr
Hajdi Klum, foto: MTV.rs
Hajdi Klum, foto: MTV.rs

Klum je bila šarmantna i zabavna kao uvek - i dokazala je svoju spremnost za šalu od prvog trenutka večeri. Započela je dodelu padom u WC šolju, što se pretvorilo u nadrealni cirkus - Zemlju čuda, a to je ujedno bila i tema dodele. Odradila je urnebesni plesni duet s Psy-om, a uz to, ulogu voditeljke izgdigla je na nove visine - doslovno - vrteći se na obruču iznad publike.

Tejlor Svift je imala sjajno veče u Frankfurtu - odnela je kući tri nagrade, za Najboljeg ženskog izvođača, Najboljeg izvođača uživo i nagradu u novoj kategoriji Najbolji Look. Pevačica je izvela pesmu We Are Never Ever Getting Back Together u fenomenalnom finalu večeri dodele.

Biber je osvojio nagradu Najbolji World Stage nastup i ponovio nagrade od prethodne godine - Najbolji pop izvođač i Najbolji muški izvođač.

Karli Rej Džepsen je imala uspešan debi na dodeli EMA. Osvojila je nagrade Najbolji PUSH izvođač i Najbolja pesma za Call Me Maybe. Tokom izvođenja njenog hita u sali je nastao pravi delirijum.

Dve nagrade osvojio je takođe britanski boy band One Direction, za Najboljeg novog izvođača i Najstrastvenije fanove, zahvaljujući odanim obožavaocima - Directionersima.

Popularnost korejske pop senzacije Psy-a i njegove pesme Gangnam Style nema granica. On je odneo nagradu za Najbolji spot - sada zvanično najpopularniji videospot u istoriji. Tokom svog prvog nastupa na međunarodnoj dodeli nagrada, Psy je bio pun samopouzdanja, zahvaljujući vojsci njegovih imitatora/plesača koji su mu se pridružili na sceni, uz specijalno cameo pojavljivanje Dejvida The Hoffa Haselhofa.

U drugoj godini dodeljivanja nagrade u kategoriji Najbolji Worldwide izvođač, kineski pevač Han Geng ponovno je donio nagradu Azijsko-pacifičkoj regiji, sledeći prošlogodišnje pobednike BIGBANG.

Preminula Vitni Hjuston imenovana je za Globalnu ikonu, čime joj je posthumno odana počast za veliki uticaj na svet pop muzike. Njenu nagradu predstavila je Ališa Kiz.

 

Rita Ora, pevačica nominovana za EMA i MTV PUSH izvođača, započela je svečanost spuštajući se na stage u divovskom kavezu za ptice kako bi izvela pesmu R.I.P.. Takođe nominovani izvođači fun. napravili su ugođaj stadionskog koncerta izvođenjem himnične numere We Are Young. Ališa Kiz je stvarno bila Girl on Fire dok je pevala svoju hit pesmu okružena akrobatima koji su oduzimali dah. Pitbul je u Frankfurtu pokazao svoj poznati seksi stil, okružen plesačicama, uz disko-kugle i hipnotičke svjetlosne efekte, dok je publika plesala na njegov najnoviji hit Don’t Stop the Party.

 

The Killers su oduševili publiku izvođenje pjesme Runaways uz impresivni, začuđujući svetlosni spektakl, a izvedba pesme Madness grupe Muse bila je pojačana dinamičnim, inovativnim laserskim showom. Nakon gotovo decenije odsustva sa scene No Doubt, na čelu sa Gven Stefani, osvojili su publiku u Frankfurtu fantastičnim nastupom i izvođenjem pesme Looking Hot uživo.

 

Producent/DJ Madeon puštao je sopstvene mikseve revolucionarne muzike, inventivan spoj hit pesama nominovaih izvođača tokom cele večeri, dok je specijalni gost Ludacris jurio po celom prostoru podižući energiju u sali do maksimuma. U backstageu je Haselhof neprestano tweetao, opisujući što se događa, onako kako to izgleda iz Hofove perspektive.

 

Prezenteri na dodeli 2012 MTV EMA bili su pevačica/autorka pesama Lana Del Rey, koja je osvojila nagradu u kategoriji Najbolji alternativni izvođač, zvezda realityja i društvenih događanja Kim Kardashian, koja je dovela svog momka Kanyea Westa kao pratnju, muzičari/glumci nagrađeni GRAMMYJEM® Nick, Kevin i Joe Jonas, Brett Davern iz MTV-jeve popularne serije “Awkward”, ekipa serije “Geordie Shore” (najgledanija serija MTV UK-a ikad), i supermodeli Anne V i Isabeli Fontana.

 

Ove godine za dobitnike je glasalo širom sveta rekordnih 184 miliona fanova koji su svoje glasove slali online i putem mobilnih uređaja, kako bi pomogli u odluci o dobitnicima “2012 MTV EMA”. Dobitnici nagrada “2012 MTV EMA” su:

 

NAJBOLJI ŽENSKI IZVOĐAČ

Taylor Swift

 

NAJBOLJA PESMA

Carly Rae Jepsen – “Call Me Maybe”

 

NAJBOLJI MUŠKI IZVOĐAČ

Justin Bieber

 

NAJBOLJI IZVOĐAČ UŽIVO

Taylor Swift

 

NAJBOLJI LOOK

Taylor Swift

 

GLOBALNA IKONA

Whitney Houston

 

NAJBOLJI SPOT

PSY – “Gangnam Style”

 

NAJBOLJI WORLDWIDE IZVOĐAČ

Han Geng (Azijsko-pacifička regija)

 

NAJSTRASTVENIJI FANOVI

One Direction

 

NAJBOLJI WORLD STAGE NASTUP

Justin Bieber

 

NAJBOLJI PUSH IZVOĐAČ

Carly Rae Jepsen

 

NAJBOLJI ALTERNATIVNI IZVOĐAČ

Lana Del Rey

makonda-tracker