Humanitarni koncerti za Anu Ilić

0
U nedelju 1. aprila u dvorani Dečjeg kulturnog centra u Beogradu biće održana dva koncerta od 17 i 20 časova, a celokupan prihod od ulaznica namenjen je poboljšanju kvaliteta života mlade pesnikinje Ane Ilić iz Vladičinog Hana

Emisija Srbija na vezi, Programa za dijasporu RTS-a inicirala je humanitarnu akciju za pomoć mladoj pesnikinji Ani Ilić, čiju su poeziju kao vrlo dobru ocenili domaći pisci a najveću čast ukazala joj je izdavačka kuća Laguna koja je zbirku objavila. Akciji su se pridruzili Dečiji Kulturni centar i Master Blaster studio.

Biće to neuobičajeni koncerti jer je njihova namena humanitarna, a cenu će određivati svaki posetilac individualno, u skladu sa mogućnostima. Celokupan prihod od ulaznica namenjen je poboljšanju  kvaliteta života mlade pesnikinje Ane Ilić iz Vladičinog Hana.

Pomozimo Ani da nastavi da piše naziv je i cilj humane inicijative, a želja je da se podstaknu ljude dobre volje da, u skladu sa mogućnostima, pomognu mladoj pesnikinji Ani Ilić iz Vladičinog Hana kako bi u boljim životnim uslovima nastavila da piše svoju poeziju.

Ana Ilić ima petnaest godina i obolela je od genetske neizlečive bolesti. I njena porodica je u vrlo nezavidnoj materijalnoj situaciji te je pomoć dobrotvora neophodna za specijalne medikamente, redovnu terapeutsku rehabilitaciju i iole dostojniji život u situaciji u kojoj se porodica nalazi.

Svoju životnu borbu, Ana Ilić smestila je i ispovedila kroz zbirku poezije Pod svetlom istine. Hrabra Ana Ilić se i svojim stihovima bori protiv opake, neizlečive bolesti i poručuje: Ja ću biti tu. Ja ću ostati.

Novinarke Lidija Radulović i JelenaĐorđević (jedne od urednica emisije Srbija na vezi) su zajedno sa kolegama iz dopisništva RTS-a u Vranju, animirali javnost  i u Vladičinom Hanu kao i tamošnju opštinsku vlast koja je obećala pomoć Ilićima. Jedan autobus obezbeđen je upravo za dolazak Aninih školskih drugara na koncert u Beograd.

Odlučni da Anu dodatno osnaže, da joj pomognu da nastavi da stvara i piše, članovi redakcije emisije Srbija na vezi (Programa za dijasporu Radio- televizije Srbije) su, osim kroz reportaže u programu i na mnoge druge načine apelovali da se porodici Ilić pruži podrška i pomoć.

makonda-tracker