da li se vama dopadaju?

Imaju najviše šanse za uspeh — glavni favoriti na Evroviziji: Predstavnici UKRAJINE pozdravljeni GROMOGLASNIM aplauzom

2

Predstavili su se nastupom koji je dirnuo Evropu.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ukrajinu na ovogodišnjem festivalu predstavlja orkestar "Kaluš" i oni su nastupili šesti prvoj polufinalnoj večeri u Torinu.

 

 

Odlučili su da se predstave pesmom koja se sastoji od retro i rep elemenata, a posvećena je majci, a i na sceni su se pojavili u različitim odevnim kombinacijama. Pesma se zove "Stefania"

 

 

Dobili su, nesumnjivo, najveću podršku publike u dvorani dosad, u znak podrške zbog trenutne situacije u Ukrajini.

 

Prema evrovizijskim kladionicama, imaju najveće šanse za prolaz u polufinale - čak 95 posto. Cela dvorana je pljeskala je u ritmu njihove pesme, dok su oni na pozornici izvodili akrobacije u modernim verzijama narodnih nošnji. Takođe, mesecima unazad su prvi na kladionicama za pobedu na Evroviziji.

 

Ukrajina
foto: Youtube Printscreen

 

Nakon nastupa publikom su se prolomile gromoglasne ovacije, a gledaoci su podigli ukrajinske zastave u vazduh. Zanimljivo je da je grupa je oformljena prošle godine.

 

 

Inače, oni nisu pobedili nacionalnom takmičenju u Ukrajini. Zauzeli su drugo mesto, ali im je ponuđeno da predstavljaju svoju zemlju na "Evroviziji" nakon što su mediji objavili da je pobednica Alina Paš imala problematičnu istoriju putovanja na Krim.

 

— Državljanka sam Ukrajine, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti Ukrajine. Ono kako se ova priča razvila nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama — napisala je nakon pobede, dodala:

 

Ukrajina
foto: Youtube Printscreen/Суспільне Євробачення | Eurovision Ukraine

 

— Ne želim da učestvujem u ovom virtuelnom ratu i mržnji. Ne želim više da budem u ovoj prljavoj priči. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Eurosongu. Zaista mi je žao. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju — istakla je ona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alina Pash (@alinapash)

 

Naime, ova neprijatna situacija počela je u trenutku kada je u javnost procurela informacija da je Alina 2015. godine posetila Krim, zbog čega su počeli da je napadaju na društvenim mrežama i prete joj. Između ostalog, poručili su joj da je neprijatelj Ukrajine.

 

 

 

makonda-tracker