važno veče

URUČENE GREMI NAGRADE: Srpkinji izmaklo priznanje, Bijonse oborila rekord!

0

U Los Anđelesu je noćas održana 63. dodela nagrada Gremi

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Aleksandra Denda (33), beogradska džez pevačica, gostovala je na albumu "Ona" njujorške muzičarke hrvatskog porekla Tane Alekse, koji je dobio nominaciju za Gremi u kategoriji za najbolji džez album. One su, međutim, ostale bez ove nagrade, jer su Gremijem nagrađeni Kurt Eling i Danilo Perez za album Secrets Are The Best Stories, dok je za najbolju džez solo improvizaciju proglašen All Blues Čika Korije, a veče je nesumnjivo proteklo u znaku R'n'B dive Bijonse.


Ona je osvojila 28. Gremi i postala tako najnagrađivanija žena u istoriji, pretekavši pevačicu Alison Kraus.


Tako sam počastvovana, tako sam uzbuđena — priznala je Bijonse, koja je dobila nagradu za najbolje R'n'B izvođenje.

 

Nagradu za najbolji spot, i to za pesmu Brown Skin Girl, ona deli sa svojom ćerkom Blu Ajvi.

 

Bijonsina mlađa koleginica Tejlor Svift postala je sinoć prva ženska umetnica koja je tri puta osvojila album godine, a nagrađen je njen Folklore.


Nagradu Record of the year je Everything I Wanted Bili Ajliš, a priznanje Song of the year dobila je H.E.R. za pesmu I Can't Breathe, dok je najbolji novi izvođač reperka Megan Di Stalion. Za najbolje pop solo izvođenje zangrađen je Hari Stajls (za Watermelon Sugar), za duet ili grupno izvođenje pop pesme Lejdi Gaga i Arijana Grande (za hit Rain on Me), a engleska pevačica poreklom iz Srbije Dua Lipa i njen album Future Nostalgia dobili su nagradu Best Pop Vocal Album.

 

 

makonda-tracker