Indeksi i prijatelji ponovo u Beogradu i Novom Sadu

0
Koncerti posvećeni grupi Indeksi pod nazivom Da sam ja netko biće održani 15. oktobra u novosadskom Spensu i 16. oktobra u Sava centru u Beogradu u 20 časova.

Pored originalnih članova tog benda, nastupiće i neki od najvećih pevača i muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima su Arsen Dedić, Dado Topić, Kaliopi, Zijo Valentino, Aki Rahimovski, Ogi Radivojević, Hari Mata Hari, Mladen Vojičić – Tifa, Jelena Tomašević, Seid Memić – Vajta....


Indekse je osnovala 1962. godine u Sarajevu grupa studenata, što ujedno objašnjava i ime benda, ali i jednu epohu u kojoj je zvuk najvećih svetskih grupa u bivšu Jugoslaviju stigao vrlo rano zahvaljujući mladima.

 Indeksi su višedecenijsku karijeru započeli upravo u Beogradu, gde su na prvoj gitarijadi 1964. godine osvojili mogućnost snimanja prvog singla.

Posle duge, bogate i burne karijere, Indeksi su prestali da rade nakon smrti Davorina Popovića 2001, čiji je odlazak možda najupečatljivije izrazio poznati glumac Rade Šerbedžija, kada je u telegramu saućešća Popovićevoj porodici napisao: Ova smrt je zaista apsurdna, kako može besmrtni pjevač da umre...


Indeksi se smatraju za prvu veliku rok grupu iz bivše Jugoslavije, a njihova muzika postala je neraskidiva veza između mnogih generacija koje i danas okupljaju pesme kao što su Budi kao more, Pružam ruke, Bacila je sve niz rijeku, Balada, Plima ili Da sam ja netko, kako je nazvan i predstojeći beogradski koncert.

Ulaznice za koncert su u prodaji od 26.8. u Bilet servisu, Sava centru i Spensu po ceni od 1200 do 2300 dinara.

 

 

makonda-tracker