Završen Trenchtown

0
Jedanaesti regionalni festival Trenchtown završen je juče ujutro fenomenalnom žurkom koju su priredili Tijana T. i Jan Nemeček.

Prvog dana program na Velikoj festivalskoj bini otvorio je FC Apatride Utd nadahnutim viđenjem roots reggae zvuka, da bi nakon njih odličan koncert održali Vrooom, a Trenchtown publika je bila privilegovana jer je bend prvi put izveo novi scenski nastup sa balerinama. Nakon njih, Partibrejkersi su priredili pravu rokenrol žurku, da bi na kraju publika sa Bei the Fish novi dan započela novim modernim electro-rockom.

Na Maloj bini prvog dana nastupile su lokalne rep snage D Zoo i Save Da Hood, kao i regionalna zvezda Bdat Džutim aka Timbe. Prisutni su mogli da uživaju i u progresivnom rocku benda Temple of the Smoke i vrlo modernim derivatima reggea i dub zvuka u okviru programa Yardstyle uz DJ nastupe Felony Flatsa, Moodswingera i Piece od Sh...

Drugog dana, gotovo svi prisutni ispred Velike bine su igrali uz Svi na pod! i Zemlja gruva, a Vlada Divljan nas je podsetio na vanvremenske rock hitove.

Sonični gitarski završetak programa na Velikoj bini priredili su Ritam nereda uz horsko pevanje svih njihovih fanova. Na Maloj bini odlične koncerte održali su verovatno dva u ovom trenutku najbolja sviračka rep benda – Kandžija i Iskaz.

Uprkos kiši koja je padala tokom celog trećeg dana Festivala, posetioci su u velikom broju i odličnom raspoloženju uživali u fenomenalnim nastupima Dubioza kolektiva i TBF-a na Velikoj bini, dok su veoma posećene koncerte na Maloj bini imali Goribor i The Mothership Orchestra.

Regionalni muzički festival Trenchtown, koji i ove godine organizovala FOKUS fondacija, održan je u periodu od 29. aprila do 1. maja u Etno kampu, u Horgoškoj šumi.

makonda-tracker