SEA STAR

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan dolazi na Sea Star festival!

0

Najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan potvrdila je dolazak na Sea Star festival i to u okviru velike svetske turneje na kojoj rasprodaju neke od najvećih arena u Americi i Evropi!

foto: Promo
foto: Promo

Nakon nastupa u Berlinu, Londonu, Parizu i drugim evropskim metropolama, Wu-Tang Clan stižu u Umag, a njihov nastup na Sea Star festivalu biće ekskluzivan za celu centralnu, južnu i istočnu Evropu! U Istri se očekuje desetine hiljada fanova iz celog regiona i brojnih zemalja koje nije obuhvatila njihova ovogodišnja "Gods of Rap" turneja, u okviru koje obeležavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rap albuma - "Enter the Wu-Tang (36 Chambers)"! Pregovori oko nastupa u Umagu trajali su čak sedam meseci, a glavni razlog je insistiranje organizatora Sea Stara da cena ulaznica bude maksimalno prilagođena domaćoj i regionalnog publici i ostane višestruko manja u odnosu na ostatak njihove turneje. Cena ulaznice za Sea Star sa 50% popusta trenutno iznosi 3.700 dinara za oba dana festivala, a zbog ogromnog interesovanja iz svih krajeva Evrope, ova cena biće aktuelna najkasnije do 15. aprila. Wu-Tang Clan se pridružuje moćnoj muzičkoj postavi već potvrđenih izvođača za Sea Star koju čine vodeći tehno artisti današnjice Sven Väth i Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, dobitnik Ibica Awards nagrade za najboljeg tehno DJ-a Ilario Alicante, autor najprodavanije techno trake na Beatportu, Enrico Sangiuliano i brojni drugi!

 

Wu-Tang Clan je prodao neverovatnih 40 miliona albuma, dok svetski mediji za njih imaju samo reči hvale, pa ih tako Rolling Stone naziva „najboljom rep grupom ikada“, a NME „jednim od najboljih muzičara decenije“, dok Fact dodaje kako su „redefinisali samu srž hip hop-a“. U toj oceni složne su i hip-hop zvezde Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Rick Ross, A$AP Rocky i brojni drugi, koji o Wu-Tangu govore u superlativima i navode ih kao svoje uzore. Nije tajna ni da je njihov rad imao direktan uticaj i na stariju gardu kao što su Jay Z, Nas, Snopp Dogg i The Notorious B.I.G.

 

foto: Promo

 

Sanjin Đukić, direktor Sea Star festivala istakao je da je Wu-Tang Clan sastav na čijoj muzici su odrasle generacije i koji je oblikovao hip-hop scenu kakvu je vidimo danas: "Imati veliki Wu-Tang Clan u punoj postavi na turneji kojom se obeležava 25 godina jednog od najvažnijih albuma u istoriji je samo po sebi muzički, kulturni i turistički događaj bez premca! Uložili smo jako puno napora da ovu turneju, rezervisanu isključivo za ogromne arene u Americi i Zapadnoj Evropi, skrenemo preko 2000km i dovedemo u Umag, te očekujemo pravi desant njihovih fanova iz svih krajeva Evrope!"

 

- Kada smo pravili Sea Star vodili smo se vrednostima sa kojima smo i EXIT izgradili u jedan od vodećih svetskih festivala, stavljajući domaću i regionalnu publiku na prvo mesto i insistirajući da im cene naših ulaznica uvek budu pristupačne", izjavio je na konferenciji za novinare Sagor Mešković, direktor komunikacija u Exitu i dodao da nije bilo lako osigurati ovakav buking. "Zbog toga su pregovori sa menadžmentom Wu-Tang Clana trajali mesecima, ali smo uspeli da ih dobijemo i osiguramo da regionalna publika ima najniže cene ulaznica, koje se na njihovoj turneji ove godine kreću i preko stotinu evra. Lično sam srećan što ih ponovo dovodimo na ove prostore, jer njihov gotovo mitski koncert na Exitu iz 2007. godine neću zaboraviti dok sam živ - izjavio je Mešković.

 

Phat Phillie i Frx, osnivači Blackouta i dva velika hip-hop autoriteta, složni su u oceni da su Wu-Tang Clan već prvim albumom ušli u istoriju: "

 

- Sada, na njihovu 25. godišnjicu s velikim pravom ih smatramo nosećim stubom celog hip-hopa, ne samo onog iz Golden ere. Ogromna snaga benda ležala je oduvek i u kolektivu. Wu-Tang su jedinstven skup neverovatno kreativnih muzičara i lirički superiornih MC-jeva, neuporediv s bilo čim na sceni.

Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promene u svom žanru još od debija iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa. Formirani 1992. u New Yorku, Wu-Tang Clan se smatra najvećom grupom u istoriji hip hopa. Kompletna postava, koju čine vođa i vizionar RZA, te ostali Wu-Tang ratnici GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa i Cappadonna, legendarna je upravo zbog snage, osobenosti i karaktera svakog pojedinog člana čija je privrženost klanu toliko jaka da se međusobno doživljavaju kao porodica.

 

foto: Promo

 

Talent im je prepoznat i zabeležen brojnim nagradama, od osvajanja Gremija (Method Man) pa do titule najuticajnijeg sastava u poslednjih 10 godina, koju im je dodelio NME. Njihova svestranost proteže se i na polja van muzike - RZA i Method Man su ostvareni glumci, dok je GZA predavač u školama i na fakultetima.

 

Na Sea Star dolaze i najveće elektronske zvezde današnjice!

 

Dosad potvrđena imena čine bogovi elektronike Sven Vath, Nina Kraviz, Ilario Alicante, Enrico Sangiuliano, Petar Dundov, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique, kao i vrsna hip hop postava u saradnji s Dritom, regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom, koju čine nova neo soul i R&B diva IAMDDB, Vojko V, Krankšvester, FOX, High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze.

 

Ulaznice brzo nestaju - aktuelne cene najkasnije do 15. aprila!

 

Sea Star festival održaće se 24. i 25. maja u Umagu, uz žurku otvaranja 23. te oproštajnu žurku 26. maja. Festivalske ulaznice po promotivnoj ceni od samo 3.700 dinara, što je velikih 50% uštede u odnosu na finalnu cenu, biće u prodaji još samo do 15. aprila, ili ranije, do isteka zaliha, nakon čega će cena kompleta ulaznica biti viša.

 

Smeštaj za Sea Star već od 7 evra!

 

Posetioci Sea Stara mogu da rezervišu noćenja u premium kampu, te u apartmanima, bungalovima, hotelima, mobilnim kućama, kao i u luksuznim vilama na samoj obali mora i to po cenama već od 7 evra po noćenju za kamp i 10 evra dnevno za apartmane. Zvanična turistička organizacija EXIT festivala EXIT Trip u ponudi ima i izuzetno pristupačne turističke pakete, koji pored ulaznice u ponudi imaju i prevoz i široku lepezu vrhunskog smeštaja u Umagu, a cene se kreću već od 42 evra po paketu za smeštaj u premium kampu. Odlična opremljenost, predivno prirodno okruženje i dodatni sadržaji, te blizina mora i samog festivala čine ove smeštajne jedinice idealnim mestima za napuniti energiju potrebnu za super festivalski provod. Više detalja o turističkim paketima i smeštajnim jedinicima dostupno je na zvaničnom sajtu Sea Star festivala.

 

 

makonda-tracker