ne propustite

JEDAN OD PET NAJBOLJIH VIOLINISTA NA SVETU PRED BEOGRADSKOM PUBLIKOM: Sergej Krilov i Litvanski kamerni orkestar 14. aprila u Kolarčevoj zadužbini

0


Na beogradskom koncertu, koji će se održati 14. aprila od 20h u Kolarčevoj zadužbini, Sergej Krilov će predvoditi eminentni kamerni ansambl iz Viljnusa, na čijem čelu se nalazi kao umetnički direktor od 2008. godine.

foto: promo
foto: promo


 

 

Оtac Sergeja Krilova bio је majstor za izradu violina, što je prava retkost, s obzirom na to da je stotinama godina (od 1550. do 1950.) ogromna većina violina proizvođena samo u Zapadnoj Evropi.

A jeste li znali da je niko drugi do Mstislav Rostropovič isticao Sergeja Krilova kao jednog od pet najboljih violinista na svetu? Uostalom, muzika govori više nego hiljadu reči, a kako to zvuči uživo – otkrićete na koncertu 14. aprila kada će ovaj virtuoz sa Litvanskim kamernim orkestrom na Kolarcu ostvariti novi susret sa beogradskom publikom.

Sergej Krilov je iz svog raznovrsnog repertoara za beogradski koncert odabrao najlepše kompozicije Čajkovskog (Serenada), Sarasatea (Andaluzijska romansa i Karmen fantazija) i Sen-Sansa (Introdukcija i Rondo kapričozo), a organizator koncerta je Centar beogradskih festivala.

Živahno muziciranje, intenzivna lirika i lepota tona - osobine su koje su ovom izvanrednom umetniku osigurale mesto među najpoznatijim izvođačima danas. Kritika ga opisuje kao muzičara besprekorne tehnike i intonacije, koji koristi snažnu umetničku imaginaciju da iskaže svoje muzičke ideje.

Krilov je sarađivao je s mnogim vodećim svetskim orkestrima među kojima su i Filharmonijski orkestar Radio Francuske, Nemački simfonijski orkestar, Filharmonija milanske Skale, Londonska filharmonija, Sanktpeterburška filharmonija, Orkestar Marijinskog teatra,..kao i.sa brojnim poznatim dirigentima.


Sergej Krilov posvećuje veliki deo svog vremena kamernoj muzici, svirajući s pijanistima Denisom Macujevim, Nikolajem Luganskim, Itamarom Golanom, Mihailom Lifitsom, Brunom Kaninom i Borisom Berezovskim, a u većim kamernim ansamblima s umetnicima kao što su Elena Baškirova, Jurij Bašmet, Maksim Risanov i Aleksandar Knjazev.

Na beogradskom koncertu, Sergej Krilov će predvoditi eminentni kamerni ansambl iz Viljnusa, na čijem čelu se nalazi kao umetnički direktor od 2008. godine. Ansambl neguje repoertoar od baroka do savremene muzike, u svojoj skoro šest decenija dugoj istoriji nastupao na 6 kontinenata u najznačajnijim koncertnim dvoranama, sarađujući sa legendarnim muzičarima među kojima su Jehudi Menjuhin, Mstislav Rostropovič, Arvo Pert, Žan Pjer Rampal i drugi.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po cenama od 900 i 1200 dinara.

 

 

makonda-tracker