17. aprila od 21h

ZBOG VELIKOG INTERESOVANJA: Bend Barcelona Gipsy Balkan Orchestra zakazao još jedan koncert na Kolarcu!

0

Zbog velikog interesovanja međunarodni ansambl Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, pored 16. aprila, održaće još jedan koncert u Beogradu u Kolarčevoj zadužbini 17.aprila u 21h.

foto: promo
foto: promo

Barselona Gipsy Balkan Orchestra je međunarodni ansambl sa sedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića koji je iz Beograda, bend čine španska pevačica Sandra Sangjao, italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.

 

Kako je to Srbin "prevario" ostale i okupio ih na jednom mestu da sviraju balkansku muziku, opisuje Ivan Kovačevića iz Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, koji će uskoro svirati i u Beogradu.

 

- To se sve desilo slučajno. Mi smo kao socijalna slika Barselone. Zaista ima ljudi iz celog sveta i većinu ih privlači umetnost. Barselona nije grad za ljude koji idu trbuhom, nego - dušom za kruhom. Mogao bih slobodno da kažem da su oni mene više 'nasamarili' nego obrnuto... Realno, sve nas je privukla balkanska muzika u istom momentu karijere, iako smo svi imali potpuno drugačije geografske i muzičke korene. Upoznavali smo se svirajući na džem sešnima (jam session) u Barseloni, odatle je sve počelo - odgovara Ivan.

 

A na pitanje šta su članovi benda koji nisu sa balkanskog podneblja uneli u muziku kontrabasista Ivan Kovačević odgovara:

 

- Mislim da je svako doneo svoj karakter, kako lični, tako i muzički. Iskustva, pogled na svet, energija svakog člana, to je ono što se ne može prepoznati, ni otkriti odakle dolazi. Balkanska muzika nas je inspirisala da zajedno napišemo jednu priču iz nekog ličnog ugla.

 

Pored Beograda, bend će nastupiti i 10. aprila u Užicu (u Kulturnom centru), 11.aprila u Čačku (u Domu kulture),12.aprila u Somboru (u Narodnom pozorištu) dok će u Novom Sadu odžati dva koncerta 13. i 14. aprila (u Studiju M). Karte su već u prodaji.

 

Podsetimo se kako je bilo na koncertu u Sava Centru prošle godine u okviru “Avo Kanto” turneje.

 

 

makonda-tracker