pomera granice

Nova srpska muzika za violončelo: Koncertna premijera projekta Nemanje Stankovića 26. decembra u sali Beogradske filharmonije

0

U sredu, 26. decembra 2018. u 19h U sali Beogradske filharmonije održaće se koncertna premijera projekta Nemanje Stankovića "Nova srpska muzika za violončelo".

foto: promo
foto: promo

U sali Beogradske filharmonije čućemo devet novih kompozicija nastalih upravo na inicijativu Stankovića. Ovim projektom, kroz saradnju sa nekim od najeminentnijih autora današnjice, Stanković je želeo da proširi granice shvatanja violončela kao solističkog, odnosno ravnopravnog instrumenta u kamernom ansamblu.

 

Devet je kompozitora koji su svojim stvaranjem učestvovali u ovom projektu: Anja Đorđević, Dragana Jovanović, Ognjen Bogdanović, Nataša Bogojević, Aleksandar Vujić, Lazar Đorđević, Dejan Ćirić, Nemanja Bogunović i Aleksandar Beljaković. Time su svi zajedno ostavili krupan trag današnjice u srpskoj literaturi za violončelo. Gosti na koncertu Nemanje Stankovića biće vrsni umetnici: Maja Mihić (klavir), Tijana Milošević (violina), Goran Marinković (fagot), Luka Lopičić (harmonika) i Nikola Ćirić (horna).

 

Nemanja Stanković srpski je muzičar i doktor umetnosti, solo violončelista Beogradske filharmonije i docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Školovao se u Srbiji, Austriji i Italiji, a nastupao je širom sveta - u Evropi, Severnoj Americi, Japanu.

 

Koncert je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Beogradske filharmonije.

 

makonda-tracker