intervju

Intervju sa Kezajom Džons: Privlače me žene od kojih mogu da učim!

0

Harizmatični pevač i gitarista poreklom iz Nigerije, Keziah Jones, nastupiće u sklopu Musicology Barcaffe Sessions, 28. i 30. novembra, u klubu Bitefartcafe.

KEZIAH JONES
KEZIAH JONESfoto: Promo

Iako omiljen gost u Beogradu, Keziah ovaj put dolazi u pratnji novog sastava i najavljuje novi album koji bi trebalo uskoro da se nađe u prodaji. Jedan je od vodećih gitarista i pevača, koji već 20 godina predvodi muziku svog žanra, pa ne očekujemo ništa manje od spaktakla za pamćenje. Ulaznice za koncert su u prodaji preko eventim i ddtickets prodajnih mreža.


1. Stižete nam u Beograd i Srbiju po peti put. Kakvi su vaši utisci o našoj publici?
Publika u Srbiji je jako intenzivna, otvorena i spremna da ide tamo gde je muzika vodi. Uvek prihvate sve što im predložim i uvek sa nestrpljenjem čekam nastup u Beogradu.


2. U tvom umetničkom životu se ogleda iskustvo koje si stekao na ulici. Po tvom mišljenju, da li bolje obrazovanje dolazi sa ulice ili iz škole?

Bolje obrazovanje definitivno dolazi sa ulice. To znanje je razumljivije i pokriva mnogo više životnih aspekata, a ne samo onaj intelektualni. Ne kažem da je školsko znanje beskorisno, ali veoma često biva šturo i bez praktične primene vrlo brzo zaboravljeno. Ono što se nauči kroz iskustvo, nikada se ne zaboravlja.


3. Osim gitare, šta ti je još potrebno za sreću?
Svetlost, čist vazduh, voda i prostor. Najosnovnije stvari.


4. Koja je najvažnija stvar koju si naučio o ženama?
Da kao muškarac ne znam ništa i da moram da se trudim da shvatim najosnovnije životne istine, koje žene razumeju potpuno prirodno i bez truda. Muškarci moraju da idu mnogo dužim putem da bi do njih došli.


5. Kakve osobine treba da ima žena da bi privukla vašu pažnju?
Žena mora da bude sremna da se upusti u dublji nivo komunikacije, i da bude osoba od koje mogu da učim.


6. Šta beogradska publika može očekivati na ovom koncertu?
Kada bih znao šta da očekujem na koncertu, rekao bih vam da ne dolazite na koncert. To bi značilo da je on uvežban, uvek isti, matematički i dosadan. Verujem da je ono što ljude iznova dovodi na moje koncerte upravo činjenica da svaki put dobiju drugačije iskustvo i energiju.

 

 

makonda-tracker