15. DECEMBRA

Kornelije Kovač otvara IV Međunarodni Funk kongres u Beogradu: Groznica subotnje večeri okupilja velikane domaće muzičke scene!

0

Velikani naše muzičke i klupske scene, inostrani gosti i mlade nade zajedno na vrhu Beograda u subou, 15. decembra

foto: Vuk Đuričković
foto: Vuk Đuričković

Kornelije Kovač i Zoran Simjanović, kao počasni gosti, otvoriće Četvrti Fank kongres u organizaciji beogradskog udruženja Glasna manjina (Loud Minority Belgrade) i kluba Strogi centar.

 

Ljubitelji fank, soul i džez zvuka imaće priliku da se u subotu, 15. decembra, na poslednjem spratu kule Ušće uključe u jedinstveni događaj koji se bavi fank kulturom, u svim njenim aspektima.

 

Ova svojevrsna beogradska groznica subotnje večeri okupiće velikane domaće muzičke scene, mlade DJ nade, ali i iskusne sastave poput kultnog beogradskog benda Plejboj, koji će održati koncert u centralnom delu večeri.
Pored Plejboja, nastupiće i muzičari iz sastava Belgrade Funk Combo, dok će se za DJ pultom smenjivati Bob Hill (Velika Britanija), DJ Timbe i DJ Machiavelli (RS), kao i nekoliko DJ-eva mlađe generacije okupljenih oko Funk Technik Group.

 

Dodatno, deo velikog prostora biće namenjen gramofonskim pločama i odeći koja evocira na jednu od najzabavnijih epoha XX veka - vesele 70-e.

Gosti su "obavezni" da pored dobrog rapoloženja puste mašti na volju koju odeću i frizuru će odabrati za ovo autentično fank veče, a sve kombinacije i aranžmani biće zabeleženi na fotografijama u okviru profesionalnog foto ćoška.

 

Događaj počinje u 20 časova i traje do 02 sata posle ponoći.

 

Jedinstvena karta za sve sadržaje u okviru 4. Fank kongresa (konferencija, koncerti, DJ nastupi, foto but, vintidž market, zakuska) iznosi 1000 dinara i može se nabaviti preko DD Tickets prodajne mreže, kao i u klubu Strogi centar (Jevremova 43).

 

Funk kongres, kao originalni događaj namenjen afirmisanju domaće i regionalne funk scene, nastao je 2015. godine, a do sada su njegov rad direktno podržali muzički poznavaoci i izvođači kao što su Mjehur na mreži, Aleksandra Kovač, Kire Mitrev, Željko Kerleta, Boban Petrović, kao i ekipa iskusnih DJ-eva: Ćile, Coba, Trut, Funky Junkie, Steva Glušac, Bege Fank, Peppe, Niki, Iron...

 

 

makonda-tracker