muzika

MONIKA KRUSE OVOG PETKA U HANGARU: Muzika je moja prva ljubav

0

Jedna od najznačajnijih predstavnica nemačke scene, Monika Kruz, vraća se u Beograd, gde je imala sjajna gostovanja u Barutani i Depo Magacinu.

foto: Promo
foto: Promo

Ovog puta, u petak 9. novembra u Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 39), nastupiće zajedno sa Ilijom Đokovićem, jednim od najaktuelnijih i najtraženijih imena domaće techno scene, i di-džej dvojcem Paragon.


Pred novi dolazak poručuje: Veoma sam srećna i uzbuđena što ću nastupiti u
Beogradu! Jedva čekam da ponovo vidim vašu publiku i osetim tu neverovatnu energiju ljudi.


Moniku Kruse često nazivaju prvom damom tehno muzike. Tokom svoje uspešne karijere duge preko četvrt veka inspirisala je mnoge. Ono što kod nje izaziva divljenje i veliki uspeh su njeni entuzijastični i magični setovi, od delikatnih melodija do gromoglasnog basa.

 

foto: Promo

Stotine hiljada vernih fanova svake godine svedoče o Moniki i njenoj muzici.
Karijeru je započela puštajući hip hop, fank i soul i dip haus, da bi se kasnije
preorijentisala na tvrđi zvuk. Zaslužna je za stvaranje tehno scene početkom devedesetih godina prošlog veka, u Minhenu, gradu u kome je imala prve rezidenture i u kome je organizovala ilegalne rejvove na neobičnim lokacijama poput vojnih baza, bunkera iz Drugog svetskog rata, praznih kuća na jezerima, tramvaja i kamiona u pokretu.


Kako je njena karijera napredovala, imala je prilike da posmatra kako tehno scena oko nje raste. Od Time Warp-a, Tomorrowland-a i Amsterdam Dance Event-a, do Berghain-a i Ibice, Monika se pozicionirala u samom epicentru tehna. Legende svetske elektronske scene, Carl Cox i Sven Väth su je podržali od početka. Sven je prvi put doveo Moniku na Ibicu 2001. godine, na
Cocoon žurku, a zbog Carl Cox-a joj je ovo party ostrvo postalo druga kuća, jer je preko decenije puštala muziku na njegovim Revolution žurkama u klubu Space.

 

foto: Promo

Svoju izdavačku kuću Terminal M pokrenula je 2000. godine. Danas ona predstavlja jednu od najprestižnijih u svojoj branši. U njoj su se našla razna imena tehno zvuka, od najranijih izdanja veterana poput di-džej Rush-a, Redhead-a, Len Faki-ja, Stanny Franssen-a, Oxia-e, Stimming-a, do novih zvezda kao što su ANNA, Pig&Dan, Paride Saraceni, Noir, Victor Ruiz.
Tu su i talenti u usponu: Skober, Metodi Hristov, Kydus, Drunken Kong, Ilija Đoković...


Iako je već 25 godina na sceni, ova Nemica i dalje ima jasnu viziju muzike i zato njeni nastupi često odvode u bezvremensko putovanje zvukom. Kvalitet od kojeg ne odustaje i savršeno miksovanje učinili su je jednim od najtraženijih di-džejeva.

Muzika je bila moja prva ljubav. Čini me srećnom. Ne mogu da zamislim život bez muzike. Uvek postoji melodija koja me oraspoloži i koja me seti na neke posebne trenutke. Muzika će uvek biti važna, ali ne znam koji će se novi stilovi pojaviti. Zbog toga je sve to uzbudljivo. Nikada ne znaš kuda ide i kako će evoluirati. Lično, nemam određeni stil, moji setovi zavise od dosta stavki, a kada bih puštala samo jedan stil meni prvoj bi dosadilo. Volim elektronsku muziku i njenu raznolikost", izjavila je Monika.

Ulaznice su u prodaji na svim Eventim i Gigstix prodajnim mestima po ceni od 1190 za parter i 1690 dinara za VIP sektor.

 

 

makonda-tracker