Muzika za svačije uši

Poslastica za sve ljubitelje dobrog zvuka: Bet Hart, Mando Diao i Tom Odel uskoro pred beogradskom publikom

0

Domaća publika biće u prilici da uživa u koncertima brojnih popularnih inostranih izvođača.

Ljiljana Zdravković, Dejan Petričević i Sara Gigante
Ljiljana Zdravković, Dejan Petričević i Sara Gigantefoto: Ana Manojlović Habicht

Na pres konferenciji koja je održana danas u VIP Maršalovoj Sali Kombank dvorane, prisutnima su se obratili predstvanici Hale sportova- izvršni direktor manifestacije Dejan Petričević i direktor koncertne kompanije Chram Music Srbija- Sara Gigante, dok je moderatorka bila poznata radijska voditeljka i pevačica benda "The Bite"- Ljiljana Zdravković.

 

Novinarima i domaćoj javnosti najavljena su gostovanja velikih imena svetske muzičke scene, kao što su Beth Hart, "Mando Diao", "Schiller" i Tom Odell.

 

Gospodin Dejan Petričević je započeo konferenciju, sa kratkom istorijom Hale sportova, dodavši kolika je čast činjenica da baš će ovaj prostor biti organizator velikih koncerata, poput onih koji su na tom mestu održavani i prošle godine - Beth Hart, Caro Emerald, "Cigarettes After Sex"...

 

Suština plana kako je objasnio gospodin Petričević je da se u Beograd dovode najkvalitetniji strani muzičari, koji su po ukusu domaće publike. A kao specijalni gosti su uvek domaći izvođaći, koje biraju muzičari koncerta, zbog lakše promocije pevača i bendova sa ovog prostora.

 

 

Konferenciju je nastavila Sara Gigante, koja se ovom prilikom prisetila uspešnog koncerta Šona Pola, "Hollywood Undead", "Dead Kennedys", a nedavno i mladog mađarskog pijanistu Pitera Bensa.

 

Za kraj je spomenula da će ovog vikenda (od 2. do 4. novembra)  svi zainteresovani moći da kupe karte za naredne koncerte po 50% nižoj ceni.

 

Nenad Mr Swagger Zlatanović i Katarina Pejak na pres konferenciji
Nenad Mr Swagger Zlatanović i Katarina Pejak na pres konferencijifoto: Ana Manojlović Habicht

Poslednji, koji su govorili na konfereciji su bili članovi grupa "Herz", koji će nastupati pre "Mando Diao" 7. decembra i jedan deo aukustičnog dua Nenad Mr Swagger Zlatanović i Petar Miladinović- Pera Joe, sa pevačicom Katarinom Pejak, koji će nastupati kao predgrupa pevačice Beth Hart.

 

Prvi je počeo gospodin Zlatanović, koji je govorio o svojoj ljubavi prema bluzu i šta za njega znači da ponovo nastupa za Beth Hart. Prvi put je nastupao novembra prošle godine sa svojim bendom "Texas Flood", sa mentorom Dragoljubom Crnčevićem.

 

Katarina Pejak se zahvalila u ime grupe za priliku koju je dobila i obavestila sve prisutne na muzičko obojeni repertoar pun akustičnih poslastica za vreme koncerta.

 

Za kraj su izjave dali članovi grupe "Herz". Frontmen Aleksandar Šišić, se prvo zahvalio za priliku da nastupa pre "Mando Diao". Istakao da je velika čast što su ih izabrali, jer je njihov stil je sličan poznatom bendu. Spomenuo je da je snimanje albuma u toku i da će ljudi uskoro imati priliku da čuju prvenac ovog indie benda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker