muzika za dušu

Alternativni, melanholični doživljaj: Koncert Ane Avramov povodom izdanja njenog prvog albuma "Open Heart"

0

Uživaćete uz zvuke njene muzike.

foto: promo
foto: promo

15. novembra, u KC gradu, Ana Avramov će sa bendom i gostima promovisati novi EP album prvenac "Open Heart". Karte se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena karte biti 400 dinara.

 

Ana Avramov je umetnica-muzičarka-spisateljica iz Zrenjanina čiji se muzički stil kreće unutar koordinata dream pop-a i ravničarske melanholije njenog kontra-alt vokala. U maju izbacila novi singl "Autumn thrills" sa predstojećeg albuma "Open Heart" koji će na jesen izdati izdavačka kuća Kontra. Spot za

"Autumn thrills" izašao je u julu 2018, posle čega je Ana objavila singlove "Intro (Sunny side up)" i "Open Heart akustik". Solo projekat Ane Avramov je prljavi svedeni pop u kom muzička jednostavnost otvara prostor za duboku ekspresivnost njenog glasa.

 

Ana Avramov je pre svog solo rada bila frontmen i gitarista indie-alternativnog benda "In Absentias", a pojedine pesme sa albuma "Open Heart" snimili su i članovi tog benda (Nikola Marković, Stefan Pejatović, Bojan Lalović) Anina muzika sadrži i elemente shoegaze-a, indie uticaja i psihodelije unutar jednog intimnog i tanano obojenog sveta koji ispunjava njen dubok vokal.

 

Anina muzika je hiponotično ponavljanje sa razlikom, jednostavnost izraza koji se traži i nalazi u ogoljenom proživaljavanju svih nijansi osećaja i osećanja utisnutih u nostalgičnim melodijama muzike. Ana Avramov i njen bend čine: Vukašin Đelić ("Halftones", "Dol") na gitari, Milos Pajagić ("Dol") na bas gitari i Dragan Jovanović ("Dol") na bubnjevima. Koncert će upotpuniti i gosti Lola Miković ("Vin Triste", "Stepa") i Ivana Smolović Ika ("On Tour") + gosti iznenadjenja.

 

 

makonda-tracker