Svi na pod gosti Vlade Divljana

0
Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj tradicionalni osmomartovski koncert u velikoj dvorani Doma omladine Beograda gde će im gosti biti članovi sve popularnijeg sastava Svi na pod
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Divljan je nedavno snimio novu pesmu Zvuk ulice sa sastavom Svi na pod, koja bi se trebala naći na njihovom debitantskom albumu predviđenom da se pojavi na proleće, a Beograđani će do tada imati priliku da je premijerno čuju uživo u Domu omladine.

Do upoznavanja i saradnje sa pevačicom Bojanom Vunturišević, producentom Petrom Rudićem i ostalim članovima Svi na pod došlo je pre nekoliko meseci na Šabačkom letnjem festivalu, gde su Divljan i NVO nastupali iste večeri kad i Svi na pod.

- Dopalo mi se to što rade, video sam ih na TV-u i želeo sam da ih čujem uživo. I super su zvučali! Sve u svemu, bilo je to ljubav na prvi pogled, mislim između SNP i NVO. Par nedelja kasnije su me Petar i Bojana pozvali da uradimo nešto zajedno - kaže Divljan.

Poziv je rado prihvatio, a osim što se Divljanu dopala njihova muzika, na neki način su ga SNP podsetili na bend Zvuk ulice u kome je od 1976. do 1979. godine svirao sa dvojicom kasnijih Idola, basistom Zdenkom Kolarom i bubnjarem Kokanom Popovićem.

- Spontano sam na tonskoj probi pre koncerta u Šapcu prosvirao rif koji je zapravo glavni rifu pesmi Zvuk ulice, onda sam na taj rif počeo da pevam nešto što je kasnije postalo refren pesme, a od teksta se vrteo samo zvuk ulice. Kad su me Svi na pod pozvali pomislio sam da sve treba da krene baš od tog rifa. Posle je sve išlo samo od sebe. Bilo je to za mene jedno vrlo osvežavajuće iskustvo. A i stekao sam nove vrlo drage prijatelje - objašnjava Divljan.

Vlada Divljan i njegova Nevladina organizacija proslaviće značajan jubilej - prvi vek praznika Dana žena, koncertom 8. marta u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, za koji se od danas na blagajni DOB, kao i preko mreža Kardservisa i Eventima, može naći pojedinačna ulaznica za 1.200 dinara, odnosno romantična Karta za dvoje za samo 2.000 dinara.

Već tradicionalni, treći Divljanov osmomartovski koncert, posle prošlogodišnjeg uspešnog izleta u Dom sindikata sada ponovo u rokerskoj Meki DOB-u, biće i prilika da se obeleži stota godišnjica od prve proslave Međunarodnog dana žena, koja je pokrenuta neverovatno davne 1911. godine na inicijativu komunističke Druge internacionale.

Poslušajte pesmu Zvuk ulice:


makonda-tracker