dešavanja

Muzička avantura: Velika koncertna turneja Jovana Kolundžije od 16. oktobra

0

Ovaj veliki domaći majstor će imati priliku da odsvira klasična dela poznatih kompozitora kao što su Šopen i Čajkovski

Velika koncertna turneja majstora Jovana Kolundžije
Velika koncertna turneja majstora Jovana Kolundžijefoto: promo

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, a u organizaciji Ustanove Gvarnerius, počinje velika koncertna turneja našeg proslavljenog violiniste Jovana Kolundžije, koji će nastupiti u osam gradova Srbije, uz klavirsku saradnju Vuka Božilovića i Nikole Zaringera.

 

Kako je maestro Kolundžija veliki deo svog umetničkog angažovanja posvetio promovisanju mladih talenata, tako će i na ovoj turneji održati majstorske kurseve za najtalentovanije učenike muzičkih škola iz gradova domaćina, a najbolji među njima pridružiće se maestru na sceni.

 

Prvi koncert turneje zakazan je za utorak 16. oktobar 2018. u 20 časova i održaće se u Centru za kulturu u Mladenovcu, gde će maestro Kolundžija nastupiti u pratnji pijaniste Vuka Božilovića. Do kraja godine uslediće koncerti i majstorski kursevi u Ćupriji, Kovačici, Pančevu, Jagodini, Svilajncu, Rumi i Vršcu.

 

Jovan Kolundžija
Jovan Kolundžijafoto: promo

Publika širom Srbije imaće priliku da čuje klasična dela Sen-Sansa, Šopena, Čajkovskog, kao i najlepšu filmsku muziku Legrana, Hesa i Njumena.

 

 

makonda-tracker