maestro

Najdžel Kenedi otvara večeras 50. Zlatni BEMUS!

0

50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra, gde će tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupati istaknuti solisti, ansambli i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Najdžel Kenedi
Najdžel Kenedifoto: Promo

Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće spektakularni koncert pod nazivom "Bach meets Kennedy meets Gershwin" i otvoriće večeras 50. BEMUS. Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u 20:00 časova u Sava centru.

 

Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodećih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara, od klasičnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

 

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" obrađeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

 

 

makonda-tracker