POSETITE

Počinje četvrto izdanje humanitarnog FES' IN SEDAMDES' festivala

0

Festival će se održati 25. avgusta ove godine u novom parku novobeogradskog Bloka 70 i to sa početkom u 18 sati, a trajaće sve do ponoći. 

FES' IN SEDAMDES'
FES' IN SEDAMDES'foto: promo

FES' IN SEDAMDES' je muzički festival osmišljen od strane mladih članova Udruženja multimedijalnih umetnika Digins koji se održava već četvrtu godinu. Pored muzičkog dela FES' IN SEDAMDES' podrazumeva i humanitarnu akciju #FES2k18 Chapter Four “Ljubav prema elektronskoj muzici ne znači i ljubav prema narkoticima“. Ovaj slogan predstavlja i naziv edukativnog segmenta festivala, odnosno svojevrstan apel mladih koji se veoma odgovorno i osvešćeno svakodnevnog suočavanja sa problemom narkomanije u svom najbližem okruženju, u školama, u porodici, umeđu prijateljima… Pored toga, ova manifetacija će u saradnji sa Fondacijom „Podrži Život“, aktivirati i volontere koji će u zapečaćenim kutijama prikupljati novac za obolelu i socijalno ugroženu decu.

 

Sa željom da se razbiju predrasude o uskoj povezanosti elektronske muzike i narkotika, kao i u nameri da šire upozorenje o prisutnosti droge u našoj okolini, članovi Udruženja multimedijalnih umetnika Digins su pozvali da im se pridruže i aktivisti Udruženja za podršku u prevenciji i rehabilitaciji zavisnika od opojnih sredstava, „Izlazak“.

 

FES' IN SEDAMDES'
FES' IN SEDAMDES'foto: promo

Ideja projekta je i masovnije uključivanje mladih u samu organizaciju festivala. Otuda su prijave otvorene za sve zainteresovane mlade DJ-eve od kojih će nekoliko njih imati mogućnost za sopstvenu promociju, kako bi svoju kreativnost i energiju preneli publici i kako bi mlade motivisali na rad i inventivnost. Takođe, festivalu su potrebni mladi volonteri koji će tokom Festivala prikupljati novac i deliti svetleće narukvice svim davaocima dobrovoljnih priloga.

 

Nakon uspešno završenog prošlogodišnjeg festivala, prikupljena sredstva su donirana Fondaciji „Podrži Život“ i Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti.

FES' IN SEDAMDES' ovog puta najavljuje Cherry on Top žurku sa svojim predstavnicima DJ Leom i DJ Ikeom. Takođe, nastupiće i Danijel Čehranov, koji je poznat publici EXIT festivala, kao i Erick Kasell, Doctor Repulsor, I’gor, Diamond Mark, Milhouse i FLEXX.

 

Posetioce će rashladiti popularni beogradski sladoled Crna Ovca, a ko bude želeo moći će da osveži svoj izgled novom besplatnom frizurom zahvaljujući Pantelić Hairstyle.

FES' IN SEDAMDES' je jedini besplatni humanitarni festival u Srbiji, koji neguje muzičko-donatorski program u cilju antinarkotik edukacije!

 

 

 

makonda-tracker