vodimo vas na koncert

Pravi ljubitelji opere ovo neće propustiti: Umetnici iz Pekinga, Njujorka i Beograda u Smederevskoj tvrđavi

0

Dobra vest za ljubitelje opere: vrhunski muzičari iz Pekinga i Njujorka će u Smederevu održati gala koncert 31. jula, od 21:00 čas, a mi vam pružamo priliku da osvojite ulaznice za ovaj spektakl.

foto: Promo
foto: Promo

Soprani Jasmina Trumbetaš Petrović, Wanzhe Zhang i Zhang Zhang - prvakinja Pekinške opere, violinista Quan Yuan - član orkestra Metropoliten opere u Njujorku, kao i Jia Shi - klavir, nastupiće unutar zidina Smederevske tvrđave, zajedno sa umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“.

 

Violinista Quan Yuan - član orkestra Metropoliten opere u Njujorku
Violinista Quan Yuan - član orkestra Metropoliten opere u Njujorkufoto: Promo

Koncert iz dva dela biće otvoren Sibelijusovim Konćertinom, a potom sledi uživanje u operskim arijama koje su napisali Rosini, Mocart, Pučini, Verdi…

Poseban značaj ovom umetničkom događaju daće dirigent Gregory Buchalter, istaknuti član Metropoliten opere u Njujorku.

 

Ne propustite retku priliku da prisustvujete koncertu pod vedrim nebom u Malom gradu smederevske tvrđave, koji će te noći biti tačka spajanja umetnika iz Pekinga, Njujorka i Beograda!

 

Cena ulaznice je 500 dinara.

 

Dirigent Gregory Buchalter, istaknuti član Metropoliten opere u Njujorku.
Dirigent Gregory Buchalter, istaknuti član Metropoliten opere u Njujorku.foto: Promo

Koncert organizuju GIPAC - Global Intercultural Performing Arts Cast iz Njujorka, u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo i gradom Smederevom, koji ovog leta ljubiteljima umetnosti pruža bogat program: u julu je održan Teatar u Tvrđavi, u avgustu će biti Dunav film festival, a drugog vikenda u septembru Smederevska jesen.

 

Ukoliko želite da osvojite ulaznice za ovaj spektakl, pišite nam na redakcija@glossy.rs.  Potrebno je da navedete svoje ime i prezime, broj mobilnog telefona i naziv događaja za koji se prijavljujete.

 

Dobitnici će biti obavešteni mejlom, a ulaznice se preuzimaju u Smederevu, pred koncert.

 

 

makonda-tracker