provod

Elektronska muzika u znaku ŽENA: Počinje FoamFest u Rumi ovog vikenda

0

Dugo očekivani muzičko-vizuelni spektakl i najveći letnji događaj na teritoriji Srema, FoamFest, stiže u Rumu u subotu, 21. jula.

Viktória Metzker
Viktória Metzkerfoto: promo

Devetu godinu zaredom na sportskim terenima "Breg" održaće se vrhunska žurka uz veliki broj izvođača i plesača, živopisnu pirotehniku i, naravno, ogromnu količinu pene.

 

Ovog leta FoamFest biće u znaku dama.

 

Viktória Metzker, višestruka dobitnica prestižnih nagrada za najboljeg mađarskog DJ-a, predvodi potpuno ženski lineup. Pored nje, nastupiće atraktivna i harizmatična Dea Tosh, jedna od najboljih ženskih DJ-eva na Balkanu, Lea Davogić – najtraženiji beogradski ženski RnB DJ, mlada techno dama DJ Angella iz Skoplja, dok će Una Andrea zagrejati i rasplesati prisutne za ovu mega žurku. Kao specijalna gošća nastupiće Mimi Mercedez, jedinstvena i neponovljiva rap atrakcija.

 

Karte za deveto izdanje FoamFesta su u prodaji na svim Eventim, Gigs Tix i DD Tickets prodajnim mestima.


Viktória Metzker, zanosna EDM i house diva iz Mađarske, DJ-ingom se bavi od 19. godine, a već godinu dana kasnije objavljuje prvo izdanje. Poznata je po hitovima "Don’t Let me Know", "So Amazing", "Promise", "Music is On", "Find a Way", "Playgirl"... Nastupala je na brojnim festivalima i klubovima širom Evrope, u Las Vegasu, Majamiju, Los Anđelesu, Dubaiju, Kini, Japanu, Indiji i Australiji i, naravno, na najpopularnijem party ostrvu – Ibici.

 

Dea Tosh miljenica je domaće publike, a nakon pet godina ponovo dolazi na FoamFest. Po završetku studija dizajna na Islandu, Dea bira DJ karijeru i u potpunosti se posvećuje muzici. Usledila su brojna gostovanja širom Evrope, kao i proboj na globalnu elektronsku muzičku scenu kroz saradnju sa producentom The Glitch na izdanju “Acid Drops”, objavnjenom za španski PACHA Recordings.

 

dea tosh
dea toshfoto: promo

Lea Davogić, pijanistkinja, lice sa naslovnica, DJ i balerina. Svira klavir od devete godine, a muzičku akademiju završila je sa 24. Šetala je modnim pistama velikih metropola, pojavljivala se na fotografijama poznatih umetnika i bila njihova muza. Ljubav prema muzici i klabingu okrenule su je ka DJ-ingu, a na njenu muziku utiču različiti žanrovi: RnB, rap, deep house i tech house.

 

lea davogić
lea davogićfoto: promo

Angella je perspektivna i mlada DJ zvezda u usponu. Izdvojila se svojom jedinstvenom tehnikom miksovanja, a nastupala je širom Makedonije kao domaća podrška renomiranim DJ imenima svetske elektronske scene. Domaća publika je nedavno imala priliku da je upozna, na Serbia Color Festivalu, gde je nastupala sa Leom Dobričić i Ilijom Đokovićem.

 

Una Andrea, DJ dama iz Beograda poznata je po širokom spektru žanrova, od deep i tech house-a, do progressive-a i techno-a, koje veoma vešto kombinuje, ali uvek ostaje “verna” melodičnim zvucima, fuziji vokala i dubokim bas linijama.

 

foamfest
foamfestfoto: promo

 

makonda-tracker